Zonnige groetjes uit Lampernisse

Zonnige groetjes uit Lampernisse

zondag 12/10/2014

KINDERTHEATER
OLAPALOMA MET ‘ZONNIGE GROETJES UIT LAMPERNISSE’

Op zondag 12 oktober vormt GC Dorpshuis Jonkershove het decor voor een creatieve theaternamiddag voor kinderen vanaf 5 jaar. Over Lampernisse, groen en stad. Over vriendschap in een veranderende wereld.

Het is er stil, daar in Lampernisse. Enfin, alles gaat z’n ontspannen en zorgeloze gangetje. Het is het decor voor de intense vriendschap tussen het kleine meisje Elisabeth en een wel heel speciaal iemand. Maar dan… komt de drilboor. Er beweegt iets, er broedt iets. Het kleine meisje groeit, de wereld verandert en haar vriend vliegt uit. Eenmaal per jaar zien ze elkaar terug in… Lampernisse. En maar babbelen en vertellen, het is telkens een verrassend, blij, maar ook ontroerend weerzien.

Een voorstelling over verstedelijking, ontgroening, rozijnen en het kleine België.

Aansluitend duiken we zelf onder in de workshop Bamboe Sitie waarin we zelf aan de slag gaan. Een huis, een flatgebouw, een kerk, een berghokje? Geen probleem! In een mum van tijd bouwen we zelf een volledig dorp!

Olapaloma maakt en speelt theatervoorstellingen op kindermaat met een vette knipoog naar de grote mensen. Ze wekken graag verwondering en voeden met veel goesting de verbeelding. Hun theater voelt sociaal-maatschappelijke thema’s aan de tand, zonder met het vingertje te wijzen. Ze spelen vol overgave op straat, op pleinen, in parken, in scholen maar ook onder het dak van een theaterzaal.

Spel: Els Vanpachtenbeke & Katrien De Bruyne

Zondag 12 oktober 2014 om 14.30 uur tot 17.30 uur
GC Dorpshuis Jonkershove
Toegang: € 3
Vanaf 5 jaar.
Org.: Dienst Vrije Tijd Houthulst, 051 46 08 94, cultuur@houthulst.be, www.houthulst.be, www.olapaloma.be.

Locatie: 
GC Dorpshuis Jonkershove, Mgr. Schottestraat 1, HouthulstWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 46 08 94

Evenement zoeken