Zomerzoektocht 2021 langs oude spoorwegen

Zomerzoektocht 2021 langs oude spoorwegen

dinsdag 01/06/2021 tot donderdag 30/09/2021

Van 1 juni tot en met 30 september kan iedereen opnieuw deelnemen aan de jaarlijkse Zomerzoektocht voor het hele gezin. Het ‘Europees Jaar van de spoorwegen’ vormt een mooie aanleiding om dit karretje aan vast te hangen. We volgen onder meer het traject van de Spoorlijn 62 Torhout-Oostende (de huidige Groene 62) en de oude Tramlijn 342 Brugge-Koekelare-Leke.

Koekelare en Gistel slaan voor de gelegenheid de handen in elkaar om er zowel een schitterende fietsrit als een boeiende zoektocht van te maken. Je kunt starten in beide gemeenten. De zomerzoektocht ‘Speuren naar sporen tussen Koekelare en Gistel’ is geschikt voor jonge én volwassen fietsers.

In lusvorm leggen we grotendeels via de knooppunten een 38-tal kilometer af. Dit staat garant voor een hele dag fietsplezier op een rustig tempo in eigen streek. Er zijn onderweg immers ook tal van interessante stopplaatsen bij diverse streekmusea en groendomeinen. Gezellig iets eten of drinken kan bij één van de horecazaken onderweg.

Zoals altijd is deze zoektocht volledig gratis en is er een prachtige prijzenpot te verdelen onder de winnaars. Dit jaar valt er maar liefst € 1000 aan streekproducten te winnen! Doe mee en kom te weten of je antwoorden ‘op het goede spoor’ zitten.

Het deelnameformulier bevat 15 vragen en is te downloaden op de gemeentelijke website. Het is fysiek verkrijgbaar bij de dienst toerisme en in de bibliotheek. Op eenvoudig verzoek kan het ook per mail of post toegestuurd worden.

Locatie: 
De Brouwerij, Sint-Maartensplein 15 B, KoekelareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 61 04 94

Evenement zoeken