World ceramic art & craft biënnale : “Bottles & boxes”

World ceramic art & craft biënnale : “Bottles & boxes”

zaterdag 02/09/2017 tot zondag 10/09/2017

De eerste biënnale met het thema “Bottles & Boxes” vindt plaats in de Oude Kerk in Vichte. Er nemen 104 keramisten deel van over de hele wereld.
De organisatie is in handen van CAP (ceramic art project). CAP is niet aan zijn proefstuk toe. De organisatie heeft al 21 tentoonstellingen wereldwijd op haar palmares met als thema : chawan ( Japanse theekom).
Voor deze expo koos CAP flessen en dozen in keramiek als invalshoek. Aan de deelnemers om er een kunstzinnige “twist” aan te geven. Tijdens deze biënnale is er ook een speciaal programma: lezingen van keramisten (internationaal) over hun werk en werkwijze en documentaires. Veel van de kunstenaars, onder meer uit Duitsland, Frankrijk, Nederland, Singapore, Spanje, Taiwan, USA, Zwitserland, zullen aanwezig zijn.

De officiële opening vindt plaats op 2 september 2017. Op die dag worden onder meer ook de prijzen uitgereikt voor de beste werken.

Curator van dit en voorgaande events is Lou Smedts. Hij wil keramisten wereldwijd de kans geven elkaar te ontmoeten en hun werk te tonen via themaexpo’s.

Het staat nu al vast dat deze biënnale een vervolg krijgt in het buitenland. Maar het is mooi dat het startschot voor dit keramiekavontuur in Vlaanderen wordt gegeven. 

Locatie : Oude kerk Vichte in Anzegem

Datum: van 2 tot 10 september 2017, ALLEEN op zaterdag en zondag

Openingsuren : 13 u. tot 18 u

Locatie: 
Oude Kerk Vichte, Kerkdreef 8, VichteWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0479487217

Evenement zoeken