Whisky festival, meer dan 700 whisky’s onder één dak

Whisky festival, meer dan 700 whisky’s onder één dak

zaterdag 05/10/2019
Whiskypedia Lichtervelde werd in 2012 opgericht. Het idee was om een aantal liefhebbers samen te brengen om af en toe een speciaal whiskietje te proeven. Sindsdien is de club sterk geëvolueerd. We organiseren 4 tastings op een jaar. Enkel de 32 clubleden kunnen daar aan deelnemen. Door de grotere vraag naar deelname aan deze tastings en de alsmaar groeiende interesse in whisky in Lichtervelde en omstreken, werd in 2017 beslist om een whiskyfestival te organiseren. Wegens het grote succes en de positieve reacties werd er vorig jaar een nog succesvollere 2de editie georganiseerd. Een traditie is geboren!

Op 5 oktober wordt er dit jaar opnieuw een festival georganiseerd in Zaal De Zwaan. De ingrediënten van het festival blijven dezelfde: locatie, sfeer en gezelligheid, het culinaire en voor elk wat wils. Iedereen (gaande van beginners tot kenners) vindt zijn gading bij 12 standhouders met meer dan 700 open bottles!

Toch is niet alles hetzelfde als vorige jaren. Nieuw dit jaar zijn 2 tastings in het super sfeervolle “Wolf” (op 50 m van de festival zaal). Beide tastings worden geleid door niemand minder dan Bob Minnekeer! Bob is een fenomeen in de Belgische whiskywereld. Hij heeft een ongebreidelde kennis over alles wat whisky aangaat en een grote voorliefde voor food pairing met whisky. Daarenboven bezit hij de kunst om deze kennis om een heel aangename manier over te brengen. De ideale gids dus voor onze twee tastings.

De eerste tasting gaat op zoek naar de basissmaken van whisky en waar komen ze vandaan. Dit aan de hand van 4 whisky’s off the beaten track. Deze tasting krijgt dan ook toepasselijk de naam “Van peer tot teer”. Deze tasting gaat door van 14u15 tot 15u30.

De tweede tasting is een samenwerking tussen ons food pairing team en Bob Minnekeer. Bob Minnekeer heeft enkele boeken geweid aan food pairing met whisky. Samen hebben ze 4 whisky’s uitgezocht en gecombineerd met 4 hapjes. De whisky’s en de hapjes brengen elkaars smaak naar een hoger niveau. Deze tasting komt er in plaats van de food pairing stand op onze vorige twee edities. Wie toen al fan was van de hapjes moet zeker deze tasting meemaken. Bob zijn kennis en ervaring, gecombineerd met het enthousiasme, de creativiteit en de ambacht van ons food pairing team zorgt voor ongeëvenaarde smaaksensaties! Deze tasting gaat door van 16u tot 17u.

Voor beide tastings zijn er elk 30 tickets beschikbaar. Er snel bij zijn is dus aangeraden!

Voor de hongerigen wordt er ook dit jaar terug een hartige hap voorzien om duimen en vingers van af te likken. Let op: food pairing is niet meer verkrijgbaar in de festival zaal. Hiervoor moet je de food pairing tasting meevolgen!

tickets op www.whiskypedia8810.com

Locatie: 
Zaal de zwaan, Marktstraat 2, LichterveldeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0474/903892

Evenement zoeken