WeerWoord – editie ‘comedy’

WeerWoord – editie ‘comedy’

zondag 16/04/2023

Maandelijks organiseert het team achter WeerWoord twee open mic-avonden in KORF. De ene avond ligt de focus op tekst, de andere avond staat Weerwoord in het teken van comedy.

Drijvende krachten achter WeerWoord zijn de Brugse artiesten Nina Everaert (Stadsdichter Damme, finaliste BK Poetry Slam 2022-2023, spoken word-artieste en rapper), Dalilla Hermans (journalist, schrijver, columniste, theatermaker en podcast-host), Willem Blontrock (aka Doc Senz – rapper, beatmaker, producer) en Karim Shatla (all-round comedyfanaat, frontman van verschillende underground bands).

Nina, Karim, Willem en Dalilla organiseren WeerWoord in samenwerking met De Republiek en met steun van Jeugddienst Brugge.

De tweede WeerWoord-avond tijdens Brugotta Festival wordt gehost door Jan-Bart De Muelenaere en deze comedians komen onze lachspieren stretchen:

Karim Shatla veroverde reeds de Shmumo’s Shmomedycup en momenteel zwerft hij verschillende podia in het Antwerpse af met Get Up Stand Up. Karim reikt ons een tegengif aan en tovert tranen om tot een glimlach.

‘Ik denk dat ik een vrouw ben…’, zo kwam Marlies Verschueren tegenover haar familie en vrienden uit de kast. Toen Marlies nog een klein jongetje was, werd ze wel eens ‘juffrouw’ genoemd, omdat ze klein en tenger was. Op dat moment vond ze dat verschrikkelijk, maar ruim 40 jaar later bekende ze eindelijk aan zichzelf dat ze zich altijd vrouw gevoeld had. Tijdens haar transitie schreef ze een stand-up comedy act waarin ze haar traject met een gezonde dosis zelfspot vertelt.

Voor Sandy van der Smissen is het glas altijd, maar dan ook altijd, half leeg. Met zijn guitige observaties en sympathieke glimlach, vrolijkte hij al menig zalen op. Je zal sowieso genieten van zijn door pret doordrenkte familieverhaaltjes. Sandy polijst zijn moppen zoals zijn gezicht: enkel de essentie blijft over.

Geboren als Koreaan en opgevoed als Belg in Antwerpen,  omschrijft Tae-Yoon Michielsens zichzelf als een rare mix waar zelfs Regi niet aan begint. Hij zoekt bewust de grens van comedy op en met zijn moppen dwingt hij je bijna om te lachen, ook al voel je je er niet per sé zelf prettig bij.

Tim Loobuyck is afkomstig uit Aalter en komt net piepen in de comedywereld. Met zijn verleden als bedplasser en als vrijgezelle leerkracht heeft hij munitie genoeg om grappen op zijn publiek af te vuren.

Tussen deze artiesten is er ruimte (tijdslots van 3 tot 5 minuten) om tijdens de open mics zelf het podium in te nemen. Hiervoor kan je op voorhand of de avond zelf inschrijven.

> Aanvang om 19u

Locatie: 
KORF, Sint-Jakobsstraat 8, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 44 30 60

Evenement zoeken