Waste land

Waste land

woensdag 16/12/2015

 

Psychologische thriller

Pieter Van Hees, België  (2014), met Jérémie Renier en Nathalie Broods

Na het uitstekende ‘Linkeroever’ (2008) en ‘Dirty Mind’ (2009) levert de Belgische regisseur Pieter Van Hees met ‘Waste Land’ een psychologische thriller af, waarmee hij zichzelf  definitief op de kaart van de internationale cinema zet.

Van Hees kruipt op weergaloze wijze in het hoofd van de emotioneel labiele hoofdinspecteur moordzaken Leo Woeste, die een soort persoonlijke strijd levert tegen de criminele wasteland van Brussel. Hij krijgt van zijn vriendin te horen dat ze zwanger is, net op het moment dat hij zichzelf compleet verliest in een bizar moordonderzoek. Wat volgt is een zonderling kluwen van voodoo, nachtmerries, angstzweet, overspel, verkrachting, drugs, illegaal boksen, wilde feestjes en zwangerschapstherapie.

De film voelt een pak broeieriger aan dan hij eruitziet , maar dat maakt de prestaties van zowel Van Hees als Renier des te markanter. De eerste lokt je moeiteloos binnen in een wereld waar je zo snel mogelijk weer uit wil ontsnappen, de tweede geeft een menselijk gezicht aan pure waanzin.

Aanvang: 20u00

Prijs: € 3,00

Organisatie: OC De Kleine Beer ism CrAs

Locatie: 
O.C. De Kleine Beer, Camille Marichalstraat 5, BeernemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 79 99 08

Evenement zoeken