Wand (us) + Darto (us)

Wand (us) + Darto (us)

zaterdag 17/11/2018

Wand

Fans van de betere gitaren, spits je oren voor Wand, het vijftal rond Ty Segall en Mikal Cronin-sidekick Cory Hanson. Aan een stevig tempo brengt Wand immers platen uit die de beste elementen uit garage-, psych-, stoner-, fuzz-, en glamrock combineren tot een overdonderende mix. De groep is ondertussen de garage ontgroeid en lokte vergelijkingen uit met Butthole Surfers, T. Rex, David Bowie, Hawkwind, The Melvins en The Flaming Lips. Snoeiharde riffs, psychedelische jams en zoete melodietjes wisselen elkaar voortdurend af, vaak in hetzelfde nummer: een gewaagde muzikale spreidstand die Wand probleemloos uitvoert. Sinds hun tweede plaat ‘Golem’ bestempeld werd als Album of The Month door Rough Trade zijn ze hot en vallen ook de belangrijke muziekblogs als Pitchfork, Paste en Stereogum over elkaar bij het complimentjes geven.

Ook op hun laatste EP ‘Perfume’ gaat Wand verder met hun eclectische aanpak en lopen ze nog verder uit voor het peloton bandjes in hun scene. Live laten ze je alle hoeken van de kamer zien. Cultband in the making, voor fans van Thee Oh Sees, Ty Segall, The Wytches en King Tuff!

Darto

Deze ‘champions of stylish minimal artrock’ zijn een mysterieus viertal uit Seattle.  Ze brachten samen met Wand een single uit en werden meteen meegevraagd op tour.

Locatie: 
Cactus Club @ Biekorf, Sint-Jakobsstraat 6, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken