Vredesfeesten Ieper met SX, Moreau (soloproject Balthazar) en Mintzkov

Vredesfeesten Ieper met SX, Moreau (soloproject Balthazar) en Mintzkov

zaterdag 10/05/2014

Vredesfeesten Ieper 10 mei 2014
met SX, Moreau (Maarten van Balthazar solo) en Mintzkov!

Concertavond in het Perron en het JOC

Op 5 mei 2014 wordt de laureaat van de vredesprijs van de stad Ieper bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst van de gemeenteraad. Naar aanleiding van deze bekendmaking staat zaterdag 10 mei in het teken van de Vrede. Deze dag richt zich voornamelijk naar kinderen en jongeren. En dat wil het vredesfonds van de stad doen met een aantal concerten die zich richten naar jongeren. Zij blijven immers een prioritaire rol spelen in het aanduiden van de laureaat.
Het vredesfonds is dan ook blij kwaliteitsvolle bands uit eigen land te kunnen presenteren.
Hoofdact van de avond wordt SX. Deze Kortrijkse band doorbreekt eenmalig haar stilte dit voorjaar voor de Vredesfeesten in Ieper. Na de release van de single “Black Video” en later het album “Arche” in november 2012 scoorde de groep in 2013 hits met de nummers Gold en Graffiti. De groep had zich voorgenomen om na een hectisch 2013 niet op te treden dit voorjaar. Maar zie… Op 10 mei speelt SX haar enige optreden in Vlaanderen tijdens dit voorjaar.

Starten doen wij in de concertzaal van het Perron met Moreau, het soloproject van Maarten Devoldere, bekend als de helft van het zang- en schrijftalent van Balthazar (de Belgische doorbraakband van 2013).
“Gewapend” met een loopstation, een rookmachine en enkele cheeze koelkast-verzen laat Maarten zijn zijproject op Ieper en de streek los.
Nieuw en voor het eerst in de ruime streek!

Voor het afsluitende optreden verhuizen wij naar het JOC met Mintzkov De winnaars van Humo’s RockRally 2000 timmeren steeds verder aan hun muzikale weg en brachten in het najaar van 2013 hun vierde CD op de markt Sky hits ground. De Single Word of Mouth deed het voortreffelijk in de Afrekening van Stubru.

Locatie: 
Het Perron + Zaal JOC Ieper, Fochlaan 1, IeperWebsite: 

Evenement zoeken