Vlaamse Orgeldagen in Harelbeke

Vlaamse Orgeldagen in Harelbeke

donderdag 20/08/2015 tot zaterdag 22/08/2015

Vlaamse Orgeldagen in Harelbeke op 20, 21 en 22 augustus e.k..

Op 20, 21 en 22 augustus strijken de Vlaamse Orgeldagen neer in Harelbeke voor de 12de editie van het evenement. De Vlaamse Orgeldagen zijn een happening rond ambachtelijke pijporgels met o.a. een wedstrijd voor niet-professionele organisten, ateliers (ook voor mensen die nog nooit orgel gespeeld hebben of muziek kennen), kinderactiviteiten, concerten, orgelfietstocht, tentoonstelling…

 Je kan voor het eerst een orgel bespelen en verkennen: je krijgt een toegankelijke uitleg over hoe een orgel in elkaar zit, wat er eigenlijk achter de kast verstopt zit en hoe het voelt om zelf op een orgel te spelen. Je kan professionele organisten horen en zien lesgeven. Je kan luisteren naar een wedstrijd voor orgelliefhebbers, … Een aanrader dus voor al wie nieuwsgierig is naar dat instrument!

 Alle info en folder zijn alvast via www.harelbeke.be/orgeldagen op te vragen of via www.orgelinvlaanderen.be en info@orgelinvlaanderen.be

Inschrijven kan via http://www.harelbeke.be/formulieren/inschrijven-ateliers-orgeldagen

 

Enkele blikvangers: Er zijn ook 2 kinderactiviteiten: op vrijdag een atelier i.s.m. de Grabbelpas van Harelbeke en Schatten van Vlieg, waar de kinderen rond orgel knutselen, zingen en een klein orgel in elkaar steken. Op zaterdag ochtend is er een atelier Grafische partituren waar kinderen aan de hand van tekeningen muziek gaan maken. Voor deze 2 kinderactiviteiten is geen voorkennis vereist.

Nog een “verrassend” atelier : een kennismakingsatelier voor volwassenen en jongeren: tijdens 2 uur krijgen de mensen een eerste orgelles, inclusief achtergrondinformatie.

Tenslotte organiseren we ook een atelier voor mensen met een visuele beperking (ook zonder voorkennis).

Meer info  via 0479/640 173 of info@orgelinvlaanderen.be . Let wel: van 31 juli tot en met 16 augustus  is er een beperkte permanentie.

Locatie: 
, , HarelbekeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0479640173

Evenement zoeken