Vlaams-Brabants Symfonie Orkest & Felix Vermeirsch – Cello Concerto Edward Elgar

Vlaams-Brabants Symfonie Orkest & Felix Vermeirsch – Cello Concerto Edward Elgar

vrijdag 13/05/2016

Het celloconcerto van Elgar is een melancholisch werk waarin Elgar zijn gevoelens over de gruwel van de WO I heeft verklankt. 100 jaar later wordt dit wondermooie celloconcerto uitgevoerd aan de monding van de Yzer met jong wereld – talent Felix Vermeirsch uit Nieuwpoort en het Vlaams Brabants Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Rik Ghesquière… een concert dat stof zal doen opwaaien!

Felix Vermeirsch – cellist – componist 
De 16-jarige Nieuwpoortenaar Felix Vermeirsch is flink op weg om carrière te maken als wereldsolist. Hij studeert sinds zijn 13de als jong cellotalent aan de wereldberoemde Kronberg Academy bij de Hongaarse stercellist Istvan Vardai. Hij gaf solo- en duoconcerten met zus Fauve en als solist met orkest in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Hongarije. Zijn composities werden al gespeeld op festivals in Frankrijk en Nederland.

Rik Ghesquière – dirigent
Rik Ghesquière is mede-oprichter van het VBSO. Hij is een veelzijdig en dynamisch musicus en staat bekend als een bijzonder stimulerende orkestleider. Deze veel gevraagde gastdirigent concerteerde met gerenommeerde solisten en werkte samen met vooraanstaande componisten als Luc Brewaeys.

Vlaams-Brabants Symfonie Orkest 
Het VBSO met concertmeester Hilde Van Keer bestaat intussen bijna 10 jaar en heeft een stevige reputatie opgebouwd. Talentvolle musici uit conservatoria en academies en gepassioneerde amateurs spelen er samen met professionele musici onder de deskundige leiding van dirigent Rik Ghesquière. Het VBSO trad al op met grote namen als Jef Neve en Liebrecht Vanbeckevoort en zijn van alle markten thuis: van Mozart over Brahms en Strauss schakelen ze moeiteloos over naar musicals en ‘sprookjesconcerten’.

Vrijdag 13 mei 2016 – 20u

Locatie: 
Centrum Ysara, Dienstweg Havengeul 14, NieuwpoortWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
058/795000

Evenement zoeken