VIVES la fête 2017

VIVES la fête 2017

donderdag 26/10/2017

VIVES la fête (verder in dit dossier VLF genaamd) ging vroeger door het leven als de KATHO fuif. Heel wat edities zijn de revue gepasseerd, deze gingen vooral door in de kleizaal op de Pottelberg. Enkele jaren terug is in Kortrijk iedere betaalbare indoor fuiflocatie verdwenen. Dit zorgde voor een dipje in het Kortrijkse studentenleven.

In 2012 hebben de vier studentenclubs van VIVES (toenmalig KATHO) samen met STUVO de handen in elkaar geslagen om opnieuw een grote fuif te organiseren. De heropstart verliep spijtig genoeg niet van een leien dakje. Het jaar erop veranderde het West-Vlaamse hogeschool landschap en werd de naam VIVES in het leven geroepen. Voor ons een mooie kans om de vorige editie te vergeten en van start te gaan met een nieuwe naam en een fris concept …

We waren klaar om iets mooi uit de grond te stampen. De eerste editie was dan ook al meteen een succes, we mochten ongeveer 750 feestgangers verwelkomen en iedereen was tevreden. Op de tweede editie dikte het aantal feestgangers al aan tot ongeveer 900 en vorig jaar waren we enkele dagen voor de fuif volledig uitverkocht. Op de vierde editie stonden we voor een aantal nieuwe uitdagingen zoals een grotere tent, meer organisatiewerk … Het werd een meer dan geslaagde editie waar ook heel wat studenten van de andere VIVES campussen op af kwamen.

Ondertussen is VIVES la fête een fuif met naam en faam die gekend is over gans West-Vlaanderen. De vijfde editie is op komst en hiervoor hebben we heel wat speciale en creatieve ideeën.

Locatie: 
VIVES hogeschool Kortrijk, Doorniksesteenweg 145, KortrijkWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0494113788

Evenement zoeken