Vertelwandeling: Alveringem in de Groote Oorlog

Vertelwandeling: Alveringem in de Groote Oorlog

zondag 29/11/2015

Pasar en de dienst Toerisme & Cultuur van Alveringem organiseren op zondag 29 november een vertelwandeling in het teken van de Groote Oorlog.
De route is ongeveer 6 km en loopt door Alveringem en Oeren.  Je wandelt langs verbrande bomen en opmerkelijke oorlogssites, zoals de Kapelanij, de Belgische militaire begraafplaats van Oeren , het Mout- & Brouwhuis de Snoek en de kerk van Alveringem.

Achter deze gefolterde bomen en sites schuilen straffe verhalen, die niet altijd zo bekend zijn. Ze schetsen een beeld van het dagelijkse leven en het leed van burgers en soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Gedreven vertellers, verscholen langs de route, wekken deze verhalen opnieuw tot leven. Ze slepen je mee in de geschiedenis van het onbezette dorp Alveringem, nu honderd jaar geleden. De wandeling eindigt met een bezoek aan de nieuwe herdenkingssite Kapelanij Verschaeve, Alveringem in de Groote Oorlog. De wandelaars worden in gemeenschapszaal De Kwelle beloond met een lekkere picon.

Inschrijven kan vanaf 9u tot 10u bij de dienst Toerisme en Cultuur, Hof van Wyckhuize, Sint-Rijkersstraat 19 te Alveringem / tevens de startplaats van de wandeling.

Deelname: € 3 per persoon – € 5 voor gezinnen –  kinderen jonger dan 12 jaar gratis / inbegrepen in de prijs: versnapering; aperitief; bezoek aan de kapelanij  Verschaeve , Alveringem in de Groote Oorlog en een zoektocht voor de kinderen.

Info via dienst Toerisme en Cultuur Alveringem, 058- 28 88 81, toerisme@alveringem.be of via Pasar West-Vlaanderen, 0474- 76 55 10, els.bonte@pasar.be

Locatie: 
Hof van Wyckhuize, Sint-Rijkersstraat 19, AlveringemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
058 28 88 81

Evenement zoeken