Van Maestro moesten bankiers in het begin niet weten. NewB toont de weg naar de toekomst

Van Maestro moesten bankiers in het begin niet weten. NewB toont de weg naar de toekomst

dinsdag 06/10/2015

 

Op 24 juni 2013 werd er in Tielt een eerste info-avond gegeven over de oprichting van een nieuwe bank. De coöperatie NewB stelde zich voor met het plan voor een transparante, sobere, participatieve bank voor de lokale economie.

 Dit was vrij kort na de bankencrisis die een schok van ongeloof en wantrouwen in onze economie veroorzaakt heeft. De schok blijft nog steeds dagelijks nagalmen.

 NewB kreeg onmiddellijk grote weerklank en duizenden coöperanten sloten zich aan, in heel het land.

 De verwachtingen waren hoog gespannen. Het is wel wat stiller geworden rond het project.

 Tijd dus om weer wat van zich te laten horen. NewB gaat on Tour !

 NewB Tielt nodigt op 6 oktober de NewB Tour uit in Tielt om een stand van zaken te geven over de oprichting van de nieuwe bank.

 
NewB geeft daarbij de aftrap van een tour langs 100 plaatsen in België.  De premiere gaat dus door in Tielt !

 Twee eminente sprekers hebben alvast toegezegd voor een boeiende avond:

 Leon Dhaene was betrokken bij de invoering van de Maestro kaart en heeft heel wat ervaring in die materie. Toen was dit ook vrij vernieuwend en veel bankiers waren niet enthousiast. Hij doet zijn relaas in het perspectief van de betaalkaart die NewB lanceert.


Dirk Coeckelbergh is afgevaardigd-bestuurder van de coöperatieve onderneming NewB. Hij bespreekt de vooruitgang die in de voorbije jaren werd geboekt en geeft een overzicht van de stand van zaken : hoever zijn we nu en welke zijn de eerst volgende stappen in de realisatie van het uiteindelijke doel :
het oprichten van een nieuw type Bank, te beginnen met een eerste product: de NewB Card.


Er is ruim gelegenheid tot vragen stellen want NewB wil een bank zijn die echt luistert naar de klant, en vragen helder beantwoordt. Iedereen is van harte welkom !

 De avond gaat door op 06 oktober 2015 om 20:00 uur in De Foyer De Scene van het Cultuur Centrum Gildhof, Sint Michielstraat, 9 te Tielt.

 Toegang gratis.

 

Locatie: 
De Foyer Gildhof Cultuur Centrum, Sint Michielstraat 9, TieltE-mailadres: 

Evenement zoeken