Uncle Acid The Deadbeats + Blood Ceremony + Gaupa

Uncle Acid The Deadbeats + Blood Ceremony + Gaupa

maandag 08/05/2023

Uncle Acid & The Deadbeats + Blood Ceremony + Gaupa live in Cactus Club!

Sinds 2009 opereert Uncle Acid & The Deadbeats, brainchild van zanger-gitarist Kevin Starrs, als uitzonderlijke bandformatie in een obscure hoek van het labyrint van de Britse underground. Hun nieuwe twist op de groezelige fundamenten van hard rock en downer blues, aangevuld met psychedelische pop, de logge donder van doom- en stonerrock en de macabere beeldvorming van proto-metal, voelt als een frisse bries door de krochten waar de 60’s sound van Black Sabbath en Alice Cooper in de spinraggen hangt.

Met hun meteen herkenbare combinatie van acid folk en vintage hard-rock riffs, aangesterkt door de fluitsolo’s van zangeres Alia O’Brien, verkent Blood Ceremony de sferen van oude mythologie, pagan rituals en campy horror. Referenties naar Euro-horror, 60’s saturnalia en diverse occulte praktijken maken van de groep een cultband in het zware segment.

De Zweedse rockband Gaupa maakt progressive stoner rock met invloeden uit doom, folk en psychedelica, gekenmerkt door de surreële teksten van energieke zangeres Emma Näslund. Sinds hun eerste EP uit 2018 wordt de band in de vakpers geroemd om hun combinatie van heavy rock met arrangementen die doen denken aan The Cranberries en Björk.

Meer info via hier

Locatie: 
Cactusmuziekcentrum, Bargeweg 10, BruggeWebsite: 

Evenement zoeken