try-out Stef Kamil Carlens

try-out Stef Kamil Carlens

donderdag 04/05/2017

20u30

STEF KAMIL CARLENS PRESENTS ‘STUCK IN THE STATUS QUO’

‘Stuck In The Status Quo’ – het gloednieuwe dit voorjaar te verschijnen album van Stef Kamil Carlens – is een absolute terugkeer naar de pure muzikale pracht die we kennen van zijn Zita Swoon-verleden. Niet dat de enigmatische frontman van het muzikale collectief Zita Swoon Group ooit het muzikale pad heeft verlaten. Maar zijn focus lag de jongste jaren vooral op (gelauwerde) dans/theatervoorstellingen als ‘Nothing That Is Everything’ of recentelijk nog ‘The Ballad Of Erol Klof’.

Met ‘Stuck In The Status Quo’ – het eerste album dat onder zijn eigen naam verschijnt – keert Carlens terug naar the art of songwriting. Wij hadden de eer het album reeds te mogen voorbeluisteren en we hoorden prachtsongs die enkel Carlens uit zijn pen kon laten vloeien. Verhalende songteksten die je instant meenemen naar de rijke verbeeldingswereld van Stef Kamil Carlens ingepakt met subtiele instrumentatie.

Mid januari verschijnt alvast de eerste single ‘The Journey Will Be Long’. Live vertolkt Carlens – met een vijfkoppige band – zowel songs uit het gloednieuwe ’Stuck In The Status Quo’ alsook werk uit zijn inmiddels rijke repertoire.

VVK €16 – ADD €18 – min 18  € 5- Ledenkorting €2

Staand concert!

+ SUPPORT MATT WATTS

Matt Watts is een in België residerende Amerikaanse singer-songwriter. Op 17 februari 2017 verscheen bij Starman Records zijn nieuwe album ‘How Different It was When You Were There’. De nieuwe plaat kwam tot stand na een nauwe samenwerking met bassist en producer Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona, Guido Belcanto, …)  Matt Watts (1987) werd geboren in Philadelphia in de VS. Hij nam op z’n 15de zijn eerste songs op aan de oevers van de Missouri-rivier in Montana en tourde als jeugdige troubadour uitgebreid in de North West van de VS. Sinds zijn aankomst in Antwerpen op 19-jarige leeftijd is hij uitgegroeid tot een volwaardige singer-songwriter die diepgaand respect voor de folktraditie bundelt met eigentijdse invloeden. Een van de hoogtepunten op zijn nieuw album is ‘Many a Friend Too Kind’: een heerlijk duet met, jawel, Stef Kamil Carlens!

Locatie: 
Muziekcentrum Dranouter, Dikkebusstraat 234, DranouterWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
057 44 69 33

Evenement zoeken