Tournée Locale – Proef het roemrijke Koekelaarse (bier)verleden

Tournée Locale – Proef het roemrijke Koekelaarse (bier)verleden

zaterdag 30/09/2017

 

Een ervaren gids, telg uit een voormalige brouwersfamilie, neemt je mee voor een tocht doorheen de rijke (bier)geschiedenis van Koekelare. Een dorpswandeling langs enkele vergeten brouwerijen eindigt in CC De Brouwerij. De gerenoveerde brouwerij-mouterij Christiaen huisvest op vandaag onder meer twee musea (Fransmans- en Käthe Kollwitz Museum), de lokale bibliotheek en een horecazaak. Zowel binnen als buiten zijn er nog tal van restanten die refereren aan een bruisend verleden… Zo kun je er tegenwoordig trouwen in de brouwzaal, bezoek je het Käthe Kollwitz Museum in de voormalige ast of proef je van wat artistiek werk in de stookplaats van weleer die omgebouwd werd tot de Yves Rhayékamer. De bijgebouwen van de brouwerij (paardenstallen, hopkelder & bergruimte) zijn vandaag de thuis van het vernieuwde Fransmansmuseum.

Vandaag word je in De Brouwerij dus niet langer dronken van het bier, maar wel van een stevige slok kunst en cultuur!

Je sluit af in stijl in de horecazaak die gevestigd is in de voormalige brouwerijsite met de degustatie van een onvervalst streekbier: de Couckelaerschen Doedel! Dit amberkleurig biertje van ongeveer 6° wordt gebrouwen met Schotse kruiden (vandaar ook de naam Doedel, die verwijst naar de doedelzak) en past perfect bij een blokje kaas of een stukje paté… Santé!

Aanvang rondleiding om 9u30 in CC De Brouwerij, met als afsluiter een degustatie van een ‘Couckelaerschen Doedel’ vergezeld van een bijpassend borrelhapje om 11u30 en dat voor slechts €5 p.p.

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot uiterlijk een week voordien via cultuurentoerisme@koekelare.be. Betaling gebeurt ter plaatse.

Locatie: 
CC De Brouwerij, Sint-Maartensplein 15b, KoekelareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051/61 04 94

Evenement zoeken