Toptrompettist Arturo Sandoval in concert samen met het Houtlands Harmonieorkest

Toptrompettist Arturo Sandoval in concert samen met het Houtlands Harmonieorkest

zaterdag 12/10/2019

Het Houtlands Harmonieorkest viert zijn 150-jarig jubileum en pakt groots uit met niemand minder dan de Cubaans-Amerikaanse Arturo Sandoval!
Als protegé van de legendarische jazzmeester Dizzy Gillespie, ontwikkelde hij zich tot één van ’s werelds meest erkende jazztrompettisten en bugelspelers.
Miljoenen mensen zagen deze uiterst temperamentvolle en fantastische live performer o.a. aan het werk op de Oscars, de Superbowl, de Billboard Awards en de Grammy Awards (waarvan hij er zelf ook talloze won).
Deze wereldberoemde artiest speelt normaal nooit in België.
Mis deze unieke kans niet!
***
Het Houtlands Harmonieorkest is een dynamisch en goed uitgebalanceerd harmonieorkest van een 70-tal talentvolle musici onder de deskundige leiding van dirigent Nico Logghe. Een echt toporkest: ze behaalden in 2017 een 2e plaats in de allerhoogste categorie op het internationaal tornooi Flicorno d’Oro (Italië).
Hun uitgebreide repertoire bestaat onder meer uit klassieke en hedendaagse composities, maar ook het populaire genre komt geregeld aan bod. Dat op superieur niveau musiceren en samen plezier maken voor hen hand in hand gaan, kan u ontdekken op zaterdag 12 oktober 2019 in het concertgebouw te Brugge.
Dit spektakel vormt de apotheose van het feestjaar 2019!
www.houtlandsharmonieorkest.be
***
Deel 1
Het Houtlands Harmonieorkest speelt afwisselend met Arturo Sandoval concerto’s, solowerken en andere uitdagende harmoniemuziek.
Deel 2
Arturo Sandoval, brengt de Cubaanse jazzsfeer naar Brugge en leeft zich als high blower helemaal uit op zijn trompet. Het Houtlands Harmonieorkest zorgt voor passende begeleiding van deze muzieklegende.
***
“Born into poverty in Cuba and held back by his government, he risked everything to share his gifts with the world. In the decades since, this astonishing trumpeter, pianist and composer has inspired audiences in every corner of the world and awakened a new generation of great performers. He remains one of the best ever to play.”
–Barack Obama (presenting Arturo Sandoval in 2013 for The Presidential Medal of Freedom)

Tickets via www.ticketsbrugge.be

Locatie: 
Concertgebouw Brugge, , BruggeWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken