Tom Mank Quartet (USA)

Tom Mank Quartet (USA)

zaterdag 27/11/2021

Tom Mank en Sera Smolen komen optreden in Triporteur By BOMBrewery in Roeselare

Tom Mank en Sera Smolen spelen en schrijven samen muziek sinds 1994. Mank, een autodidactische singer-songwriter, en Smolen, een conservatoriumopgeleide cellist, mengen hun muzikale talen in een eclectische stijl. Gitaar, stem en cello kunnen op vele manieren worden gemengd,. Mank’s welsprekende schrijven van instrumentals staat goed in contrast met zijn poëtische teksten.

In januari voltooiden ze een nieuw album met originele muziek – genaamd “We Still Know How to Love” – ​​opgenomen in Woodstock, NY, Ithaca, NY. Het album werd officieel uitgebracht in 2020, ze worden vergezeld door Gait Klein Kromhof (harmonica)

Tom Mank, een in de VS gevestigde onafhankelijke singer-songwriter van de afgelopen twintig jaar, speelde in folk-, blues- en bluegrassbands in samenwerking met een groot aantal zangers en instrumentalisten in Boston, MA, Brattleboro, VT, Keene, NH en Ithaca , NY. Hij treedt momenteel op met Smolen en vele andere muzikanten en blijft nieuwe muziek genereren.

Dr. Sera Jane Smolen is een actieve performer van vele muziekgenres, waaronder vier eeuwen klassieke muziek. Naast haar samenwerking met Mank trad ze veelvuldig op met het Cayuga Chamber Orchestra, Albert Consort (New Violin Family), Tri-Cities Opera, Mansfield University Piano Trio, Ithaca Piano Trio, Trio Melange, Chiron Festival of the Creative Spirit, en Cornell University Hesteriaanse muziek. Ze heeft gedoceerd aan Mansfield University, Alfred University, Hobart & William Smith en Ithaca College. Ze is de assistent-directeur van het New Directions Cello Festival, een van de oprichters van het Binghamton Cello Festival en een gastkliniek in de VS en Canada.

Locatie: 
Triporteur By BOMBrewery, armoedestraat 11, RumbekeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0486358491

Evenement zoeken