TIME TO WITH.DRAW ? getekende dans

TIME TO WITH.DRAW ? getekende dans

woensdag 26/11/2014

Petra Sandra Vermeersch is een buitengewone performer die met deze solovoorstelling haar danstaal aan haar tekentaal verbindt.
De beleving van de heldere , onvoorspelbare lijn, zowel in het lichaam, op het blad als in de ruimte is inzet voor haar choreografie. Dansend met een groot penseel wordt haar dans soms een virtuele calligrafie wordt soms een dodelijk gevecht. De sensibilteit van haar dans plaatst ze in een dramatische , geladen context waarbij de stem van groot belang is. ‘Time to with.draw ? ‘ laat zich als een poëtisch, abstrakt gedicht lezen, maar is erg toegankelijk omwille van de grote overgave en lichamelijkheid van de danseres-tekenaar. De hele voorstelling baadt in een soundscore van de brusselse componist Peter Clasen. Petra Sandra Vermeersch studeerde, na haar opleiding filosofie en samenwerkingen in verschillende vlaamse dans-en theatergezelschappen, jarenlang dans en theater in Japan.
Vorige markante produkties waren ; ‘ Het orgelt’ ( trio voor kerk en orgel), ‘Pregnancy Level 8’ , (duo met nog ongeboren kind) en ‘Making the skies move’, gedanst pianoconcert ism met Jan Michiels. Haar voorstellingen zijn steeds een gevoelig, diepgaand ritueel, met grote generositeit naar het publiek. Een ervaring.

Locatie: 
CC de spil, spilleboutdreef 1, RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken