Theater Ultima Thule – Den Uyl

Theater Ultima Thule – Den Uyl

zondag 06/12/2015

Winter in de Brugeoise in de jaren ’40. Jeanine en Armand staan er alleen voor. Hun Poppenspel Den Uyl geraakt niet meer aan voldoende mansvolk zo midden in de oorlog. Tegen Kerstmis moet het nieuwe programma er staan en ze draaien lange repetitiedagen. En dan is er nog die dekselse avondklok.

Jeanine (Els Trio) ijvert voor beschaafd Nederlands, is kritisch tegenover de bezetters en zou wel eens banden kunnen hebben met het verzet. Armand (Kurt Defrancq) is opportunistischer en ziet wel toekomst met de Duitsers. Dan escaleert de Tweede Wereldoorlog tot een plotse ontknoping die diepe sporen nalaat.

‘Den Uyl’ is een buitenbeentje in het oeuvre van Ultima Thule. In samenwerking met o.a. het Bruggemuseum en Erfgoedcel Brugge ging Wim De Wulf aan de slag met het historisch materiaal rond het Brugsch Poppenspel Den Uyl uit Assebroek.

Over de macht van de Katholieken, de oorlogsjaren en de jaren erna, over collaboratie en verzet en de menselijke verhalen die zich tegen die achtergrond afspelen. Met daarbij de vaststelling dat de politieke context van toen vandaag bangelijk actueel klinkt.

 

Een uniek Vlaams verhaal, gespeeld in het West-Vlaams dialect en geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.   

vvk: €12

add: €14

-25j: €10

Locatie: 
De Cultuurfabriek, Stationsstraat 22, DammeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 28 84 55

Evenement zoeken