Theater Antigone – Oeps

Theater Antigone – Oeps

donderdag 29/03/2018

Oeps of het grote mondiale taartgevecht in 17,5 burleske sketches

 

De mens heeft geen historisch bewustzijn, kreunde Goethe al. L’histoire se répète en we willen er maar niet uit leren.

Voor ‘Oeps’ verdiepten Jos Verbist en Raven Ruëll zich twee jaar lang in de geschiedenis van de Groote Oorlog. Ze concludeerden dat die eigenlijk nooit is opgehouden. Dezelfde machten spelen ook in de huidige conflicten, dezelfde strategische plekken in het Midden-Oosten worden ook nu weer bevochten. Het hele gebied is een kruitvat van tegenstellingen, een wespennest waar iedereen tegen iedereen lijkt te vechten. Wat grote gevolgen heeft voor alle contreien.

Maar welk beeld krijgen wij van die oorlogen? Hoe wordt ons de geschiedenis geleerd, hoe krijgen wij het heden te zien? En stellen we ons nog voldoende de vraag waarom iets gebeurt?

In ‘Oeps’ legt Theater Antigone je de wereld van vandaag uit. Ze tonen de absurditeit van de werkelijkheid, de eindeloze en uitzichtloze carrousel van geopolitieke spelletjes. Een carrousel die eigenlijk terug te voeren is tot één langgerekt groot taartgevecht.

Zo is ‘Oeps’ geen loodzware geschiedenisles, maar een bijtende satire, even absurd als de wereld zelf.

‘Eén van de allerbeste voorstellingen van 2016 volgens Focus Knack (****), Een eclatante bom’ voor De Standaard (****)

De voorstelling wordt ingeleid om 19.15 uur.

Regie: Raven Ruëll en Jos Verbist

Spel: David Dermez, Eléna Doratiotto, Hanne Machielsen, Tim Natens, Gorges Ocloo, Benjamin Op de Beeck, Hannes Reckelbus, Kirsten van den Hoorn en Sophie Warnant

Locatie: 
Cultuurcentrum de Brouckere, Aartrijkestraat 6, TorhoutWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 22 11 50

Evenement zoeken