The Way I See The Sea… The Way YOU See The Sea

The Way I See The Sea… The Way YOU See The Sea

vrijdag 16/06/2017 tot zaterdag 16/09/2017

Sinds de aanleg van de nieuwe fiets- en wandelpromenade is de Havengeul van Nieuwpoort een van de mooiste plekken voor fietsers en wandelaars langs de Belgische kust. Vanaf 16 juni wordt deze unieke locatie eveneens het decor van een uitzonderlijke tentoonstelling van maritieme schilderijen. 

Kunstschilder Kristou (Kortrijk 1957) was amper acht toen zijn vader hem in Nieuwpoort leerde zeilen. Het water en de verhalen van oceaanzeilers als Dixie Dansercoer, Ronny Nollet, Michel Kleinjans en vele anderen die vanuit Nieuwpoort naar verre bestemmingen vertrokken, zouden hem nooit meer loslaten. Vandaag is Kristou zelf een ervaren zeiler die zowat alle wereldzeeën heeft bevaren. Is hij niet aan boord, dan schildert hij. De zee is zijn grote inspiratiebron en het allesoverheersende thema in zijn werk. Omdat Nieuwpoort in zijn kinderjaren letterlijk zijn poort naar de zee was, en omdat hij de Havengeul een fascinerende locatie vindt, ontwikkelde Kristou samen met het gemeentebestuur het concept van een openluchttentoonstelling. Speciaal voor de expositie The Way I See the Sea | The Way You See the Sea maakte de kunstenaar een reeks van twaalf schilderijen van twee meter op twee meter. De werken brengen een ode aan de grote zeevaarders, maar ook aan de duizenden jonge zeilertjes die vanuit Nieuwpoort hun eerste zeemijlen maakten bij de zeescouts of in een van de zeilclubs die de gemeente rijk is. Ook deze werken van Kristou zijn geschilderd op gerecycleerde zeilen. Het geeft de doeken een verweerd uitzicht en een volwaardige plaats in het oeuvre van de kunstenaar. De titel van de tentoonstelling is op deze visie van de artiest geïnspireerd. Kristou schildert de zee zoals hij ze ziet – The Way I See the Sea. Maar hij laat ook ruimte voor de manier waarop het publiek naar die zee kijkt: The Way You See the Sea. 

Omdat de gemeente Nieuwpoort, net zoals Kristou, zeer benieuwd is naar wat het water met jou doet, wat jouw link met de zee is, welke maritieme anekdotes jouw jeugd en jouw leven hebben gekleurd, kan je jouw verhaal kwijt op de website van de gemeente: www.nieuwpoort.be.

Locatie: 
Havengeul, , NieuwpoortWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
058795000

Evenement zoeken