The Queen Extravaganza

The Queen Extravaganza

donderdag 13/08/2015

Deze zomer komt The Queen Extravaganza terug naar België, na een succesvolle show in Antwerpen vorig jaar. De door Queen drummer Roger Taylor geproduceerde show viert op onnavolgbare wijze de muziek en de live-ervaring van een Queen show en is op 13 augustus 2015 te zien in Kursaal Oostende.

The Queen Extravaganza is een spectaculaire rockshow die de vele generaties Queen-fans geeft waar ze al jaren naar snakken: nog eenmaal de opwinding meemaken van ‘Live Killers’, ‘Live at Wembley ‘86’ of ‘Queen on fire – Live at the Bowl’. Het idee van The Queen Extravaganza komt uit het brein van twee originele Queen-leden: drummer Roger Taylor en legendarische gitarist Brian May.

“The Queen Extravaganza is een volledig nieuwe show die speciaal ontworpen is om nieuwe fans, samen met fans van het eerste uur, de kans te geven om de muziek van Queen live mee te maken in een adembenemende show”, vertelt Taylor. “Het is zeer spectaculair, zeer visueel en het bevat een aantal schokeffecten en verrassingen. Het is een rockviering met koninklijke allure”.

Naast producer Taylor is ook Spike Edney – tourpianist bij Queen sinds 1984 – als muzikaal directeur bij de productie betrokken. Taylor en Edney zijn er samen in geslaagd om de ultieme Queen-concertervaring te ontwerpen. De wervelende liveshow viert de muziek en het nalatenschap van Queen en wordt vertolkt door een nieuwe generatie muzikaal talent. De Queen Extravaganza band werd persoonlijk door Taylor geselecteerd tijdens een online talentenjacht. De groep trad op tijdens American Idol 2012 en bestaat uit zanger Marc Martel, gitarist Nick Radcliffe; drummer Tyler Warren, bassist Francois-Olivier Doyon en toetsenist Brandon Ethridge. “De groep is ongelooflijk straf. Ik zou het haten mocht ik na hen moeten optreden”, vertelt een bewonderende Taylor.

De negentig minuten durende show bevat meer dan 20 Queen-klassiekers. Naast de voor de hand liggende hits “Bohemian Rhapsody,” “Another One Bites the Dust,” “Crazy Little Thing Called Love,” “Under Pressure,” “We Will Rock You/We Are the Champions,” “A Kind of Magic,” “Radio Ga Ga,” “Somebody to Love,” “I want to break free” en “Killer Queen” is er ook plaats voor minder bekende nummers . Naast de heerlijke muziek wordt de toeschouwer visueel geprikkeld met zeldzame beelden uit het Queen archief, gemixt met nieuw gemaakte beelden.

Locatie: 
Kursaal Oostende, , OostendeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
09 220 99 45

Evenement zoeken