The posies (us) + Fence (be)

The posies (us) + Fence (be)

woensdag 09/11/2016

Fence (be) – 20.30

‘The Winding’: zo heet de nieuwe, vijfde plaat van Fence (uit sinds 1 mei) – zo getiteld omwille van het bochtige parcours dat de band blijft afleggen, vol verrassende wendingen.

Fence gaat al 20 jaar mee, en schudt met de onregelmatigheid van een klok in een godverlaten Frans dorp uitstekende platen uit de mouw. De vrolijke, hapklare synthesizerpop van weleer is opgeborgen, op ‘The Winding’ geeft de band zich helemaal over aan de groove: organisch pompende beats, heerlijk swingende baslijnen en zweverige etherische gitaarklanken, synth en clavinet. En natuurlijk hét handelsmerk van de groep: meerstemmige zangpartijen. Je hoort heel wat meer soul, jazz en funk, een geluid ‘waarop zowel George Clinton als Wayne Coyne zich uitstekend zouden amuseren’, aldus Fence zelf.

The Winding’ volgt vier jaar na de fenomenale comebackplaat ‘Fence’ en is een meer uitgesponnen, psychedelischer, minder hapklaar maar niet minder beklijvend werkstuk. Humo deelt drieënhalve sterren uit en schrijft: ‘Er hangt minder Beatles– en Broken Glass Heroes-gewicht aan de groep dan in 2012. We moeten af en toe aan Beck en Balthazar denken. En anderhalve keer aan Air en Tame Impala.

Allemaal mooie referenties die ons reikhalzend doen uitkijken naar de live-show met naast kernleden Niels Hendrix, Lieven Verdin en Meindert Leenders ook Micha Volders (op drums) en Joeri Wijnants (op toetsen) in de rangen!

The Posies (us) – 21.30

De absolute grootmeesters van de powerpopgrunge zijn terug met een nieuwe plaat: The Posies sluiten, met nieuwe worp ‘Solid State’ onder de arm, hun Europese tournee af op het 4AD-podium!

Van Big Star over R.E.M naar The Cars: The Posies horen thuis in een glorieuze traditie. Hun specialisme? Goudeerlijke powerpop op een bedje van grungy distortion, meesterlijk gezongen melodieën en refreinen die Freddy Krueger-gewijs nachten in je hoofd blijven spoken!

Ken Stringfellow en John Auer hebben bandleden Darius Minwalla en Joe Skyward helaas ten grave moeten dragen, en doen het tegenwoordig als trio – zonder bassist en met Frankie Siragusa op drums. Het songmateriaal is door die omstandigheden begrijpelijkerwijs fragieler en donkerder geworden: dood, scheiding, verlies – wat pijn doet, wordt bezworen met muziek. The Posies anno 2016 gaan hard en snijden diep, maar hun liefde voor bitterzoete melodieën, zalvende samenzang en tekstueel vernuft fonkelt als nooit tevoren!

Kom het nieuw materiaal ontdekken, en hoor hoe hits als ‘Please Return It’ en ‘Everybody Is a Fucking Liar’ en ‘Dream All Day’ de 4AD vanavond zullen omdopen tot een nostalgietempel!

Locatie: 
Muziekclub 4AD, Kleine Dijk 57, DiksmuideWebsite: 


Telefoon: 
(0)51/504894

Evenement zoeken