THE HUMAN LIBRARY

THE HUMAN LIBRARY

zaterdag 28/02/2015

THE HUMAN LIBRARY

Zin in een goed verhaal? Spreek met een Levend Boek!

Zaterdag 28 februari 2015 10u – 12u Bibliotheek Menen

In ‘The Human Library’ (Levende Bibliotheek) vind je geen papieren boeken. Je ontmoet er mensen van vlees en bloed. Mensen met een inspirerend verhaal over verlies, hoop, herstel, verdriet, geluk, ziekte, … . Als een Levend Boek. Elk verhaal is een begin van een goed en persoonlijk gesprek. Eén op één. Praten met een Levend Boek is de beste remedie tegen vooroordelen en taboes.

Kom naar de bib en kies je Levend Boek

The Human Library komt naar de bibliotheek in Menen!

In de bibliotheek krijg je een overzicht van de aanwezige Levende Boeken. Je kiest het verhaal dat jou het meest aanspreekt en maakt kennis met de man of vrouw achter het verhaal a.d.h.v. een persoonlijk gesprek. Vanaf halfweg februari kan je in de bibliotheek kaften of flappen van Levende Boeken vinden met een korte schets van de verschillende levensverhalen. Op basis van deze flappen kan je al een gesprek reserveren.

Spreek met een Levend Boek op 28 februari 2015

De gesprekken vinden plaats in de bibliotheek van Menen op zaterdag 28 februari 2015 tussen 10u en 12u. Het Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Zuid–West–Vlaanderen staat in voor de keuze van de Levende Boeken, de personen die zullen getuigen.

Laat je verrassen door de ontmoeting met een Levend Boek. Of zoals een ‘lezer’ tijdens een proefproject signaleerde: “ Het was alsof we een gesprek aan de keukentafel hadden. Ik voelde me meteen nauw betrokken bij mijn boek/de schrijver/de mens “.

Organisatie: Bibliotheek Menen en Psychiatrisch Centrum Menen i.s.m. LOGO Leieland, Kliniek H. Familie Kortrijk, Poco Loco (Aanloophuis) Roeselare, Beschut Wonen Eigen Woonst Menen, Psychiatrisch Ondersteuningsteam Vesta Kortrijk, Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Zuid – West – Vlaanderen en met inspiratie van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid.

Locatie: 
Bibliotheek Menen, Waalvest 1, MenenWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0478761997

Evenement zoeken