The Greatest Show

The Greatest Show

zaterdag 13/04/2019

Een wervelende show met muziek, zang én dans gebracht door een grote groep gemotiveerde muzikanten, een professionele zanger en dansgroepen van topniveau. K.H. De Volksvreugd Proven slaagt erin om deze ingrediënten samen te brengen op zaterdag 13 april in zaal OLVi te Poperinge.

Muziek

Aan gemotiveerde muzikanten is er bij De Volksvreugd geen gebrek: een dertigtal jongeren kunnen terecht in het Provens Jeugdorkest, het trommelkorps telt 15 leden en het harmonieorkest kent een 50-koppige bezetting. Na het verruimen van het repetitielokaal en het invoeren van een nieuw kostuum krijgt het bestuur regelmatig de vraag naar meer zitplaatsen en extra kostuums te verwerken. Deze bloeiende groep muzikanten wordt artistiek geleid door drie gedreven dirigenten: Lorenzo Tuytens voor de harmonie, Marieke Rabaey voor het Provens Jeugdorkest en Matthias Peperstraete voor het trommelkorps.

Dit concert met extra showgehalte brengt licht verteerbare en bekende muziek bij de toehoorders. Zo brengt de jeugd o.a. ‘This is me’ en ‘Disney Favourites’ en de harmonie ‘Circus Renz’, ‘Sing sing sing’, ‘Human’ en ‘French Can Can’, naast tal van andere nummers. De wekelijkse repetities werden hiervoor aangevuld met partiële repetities per instrumentengroep en de jeugd trok op weekend naar zee om nog intensiever te kunnen repeteren. Het optreden van het trommelkorps brengt even de sfeer van de marsoptredens in de concertzaal. Alle muzikanten halen voor deze show het onderste uit de kan en verwennen het muzikaal gehoor van iedereen. Op die manier maakt ‘De Volksvreugd’ haar naam graag waar.

Zang

Een zangoptreden vult de live gebrachte muziek perfect aan. De zangstem wordt geleverd door Tim Saey, bekend musicalartiest van diverse producties als ‘Mozart!’, ‘Beauty and the Beast’ en ’40-45’. Kippenvelmoment wordt zeker het nummer ‘Rood’ van Marco Borsato, waar de zangartiest de tekst brengt, gesteund door een backing vocal groepje. Voor dit vocaal talent gaat u zeker op  het topje van uw stoel zitten! Ook bij meerdere andere nummers komt de muziek extra tot leven door de stem van Tim Saey, die overigens ooit de backing vocals verzorgde bij Helmut Lotti.

Dans

Dansen is de ideale manier om muziek met het lichaam tot expressie te brengen. De dansgroepen van Pro Danza uit Poperinge hoeven al bijna niet meer voorgesteld te worden. Van jongsaf aan leren meisjes en jongens muziek beleven via hun lichaam. Geschoolde begeleidsters werken aangepaste oefeningen en choreografieën uit om in groep de dansmuziek te vertolken. Het resultaat zijn wervelende optredens met muziek, dans en zeer verzorgde kledij. Pro Danza is niet alleen een begrip in Poperinge, maar ook in het Vlaamse land. In diverse wedstrijden behaalden de Poperingse dansformaties prachtige prijzen en schitterende commentaren. Naast het oor wordt in The Greatest Show ook het oog verwend dankzij de inbreng van deze dansformaties.

After party

Na het showgebeuren op het podium brengt een muzikaal trio nog wat sfeermuziek terwijl er nog wat gezellig kan nagekaart worden in de bar. Kijken en luisteren naar een muzikale show is heerlijk, maar misschien wil u daarna ook nog zelf even uit de bol gaan.

Praktisch

Voor deze grootse productie worden kosten noch moeite gespaard: het samenbrengen van zoveel artistiek talent vergt een grondige voorbereiding. Als locatie koos de Provense muziekvereniging de ruime en comfortabele zaal van het OLVi in de Boeschepestraat te Poperinge. Parkeren doet u best op het Oudstrijdersplein, dat vrij is van parkeergeld.

Tickets kosten 12 euro in voorverkoop (6 euro voor -12-jarigen) en zijn te koop bij alle muzikanten en bestuursleden. Ook via tickets@volksvreugd.be kunt u al tickets kopen. De deuren gaan open om 18u.30 op zaterdag 13 april 2019 en de optredens starten om 19u.

Locatie: 
OLVi, Boeschepestraat 14, PoperingeWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken