Tentoonstelling: Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool.

Tentoonstelling: Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool.

zaterdag 06/06/2020 tot zondag 08/11/2020

Constant Permeke, één van de belangrijkste schilders van het Vlaams-expressionisme, is vooral bekend om zijn sterke en herkenbare werken van zeelieden, vissers met hun vrouwen en de marines. Daarvoor liet hij zich meermaals inspireren door Oostende. De bijzondere band die Constant Permeke met Oostende had, zie je doorheen de volledige expo terugkomen. Je ontdekt de ontwikkeling van de kunstenaar. Je maakt kennis met de eerste stappen die Permeke in de kunstwereld zette, je leert zijn vrienden en collega’s als Gust De Smet en Léon Spilliaert kennen en kan er de werken bewonderen die hij na W.O.I. maakte.

De toonaangevende expressionist kende zijn glorietijd in de jaren ’20 waar hij indrukwekkende tekeningen van vissers creëerde en Oostende meermaals op een unieke manier in beeld bracht. Laat je verrassen door de goedlachse Permeke, zijn magische handen en bekijk de Koningin der Badsteden door zijn ogen.

Vanaf 6 juni in de Venetiaanse Gaanderijen, zeedijk Oostende. Raadpleeg vóór jouw bezoek zeker de website www.oostende.be/permeke voor de meest recente openingstijden, de reservatie van tickets en een veilig en aangenaam bezoek aan de tentoonstelling. Wil je de Permeke-ervaring graag bij jouw thuis beleven? Volg dan zeker de Facebookpagina en de Instagramstories van OostendeCultuurstad.

Locatie: 
Venetiaanse Gaanderijen, Hoek Zeedijk - Parijsstraat, OostendeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059258820

Evenement zoeken