Tentoonstelling : ‘Luc Martinsen in goed gezelschap van Etienne Elias en Roger Remaut’

Tentoonstelling : ‘Luc Martinsen in goed gezelschap van Etienne Elias en Roger Remaut’

maandag 11/07/2022 tot maandag 15/08/2022

Luc Martinsen vertoeft in het goede gezelschap van Etienne Elias en Roger Remaut, zijn evenknie en zijn tegenpool, een boeiende confrontatie.

Etienne Elias startte als belangrijke vertegenwoordiger van de Nieuwe Figuratie, samen met Roger Raveel. In de  jaren 80 begon hij zwierig met zijn verfkwasten op het doek te keer te gaan, de ontdekking van zijn eigen aard als schilder, deze van het virtuoze, niet die van het minutieuze, weer met een zeer expliciet exuberant coloriet.

Het is in die verfpoel dat Luc Martinsen als jonge kunstenaar plensend een bad nam. Hij vindt snel zijn eigen penseeltrekken. Als dagboekmomenten verbeeldt hij het leven, hij neemt je mee in het gewoel dat het leven is en geeft er kleur aan in een concert vol scherpe roden, gelen, groenen, blauwen met zwarten die de maat slaan en witten die suggereren.

Gans anders is het oeuvre van Roger Remaut. Het zijn oefeningen in soberheid met ingetogen tinten. Hij heeft de verworvenheden van de materiekunst verdergezet. Verf volstaat niet als expressiemiddel, andere media worden aangewend om de textuur meer betekenis en potentieel te geven.

Willem Elias

Locatie: 
Galerie De Feniks, Christinastraat 47, OostendeE-mailadres: 


Telefoon: 
0465 020750 of 0477 170516

Evenement zoeken