Tentoonstelling Isabelle Bossuyt

Tentoonstelling Isabelle Bossuyt

zaterdag 02/02/2019 tot zondag 24/02/2019

Kunstenares Isabelle Bossuyt (41) uit Wielsbeke exposeerde al in verschillende grote steden als New York, Parijs, Madrid, Londen, Amsterdam, München, Venetië, Stockholm, Monaco … en werkt samen met buitenlandse galeries in o.a. Spanje en Nederland. Haar schilderijen, meestal vrouwenfiguren, vallen internationaal blijkbaar zeer in de smaak en zijn bovendien zeer herkenbaar.

In de maand februari kan u haar werk dichter bij huis komen ontdekken, want dan stelt ze voor de 6de keer solo tentoon in het André Demedtshuis te Sint-Baafs-Vijve.  “Hier exposeren is altijd een beetje thuiskomen en de locatie op zich is al een bezoekje waard” citeert Isabelle. “In 2004 was ik er voor het eerst aanwezig en ik hou er enkel maar goeie herinneringen aan over. Hier kreeg ik ook voor het eerst de kans om mijn werk aan een ruimer publiek voor te stellen en het blijft absoluut één van mijn favoriete ruimtes om te exposeren.”

Isabelle Bossuyt volgde aanvankelijk les aan de Kunstacademie te Tielt en studeerde later af als Meester in de Beeldende Kunst aan Sint-Lucas te Gent. Na een carrière als textielontwerpster in een West-Vlaamse kmo besloot ze in 2008 voluit voor haar passie te gaan en richtte ze Spherebox in Wielsbeke op. In deze woonwinkel annex galerie kan men terecht voor exclusieve decoratie, meubels en kunst en heeft ze ook haar eigen atelier.

Isabelle over haar werk: “Telkens opnieuw is het een zoektocht naar de juiste figuur op het juiste doek in de juiste kleuren … voor mij is het heel  belangrijk dat deze 3 elementen harmonieus aanvoelen.

Na wat denk-, lees- en zoekwerk kwam “Before Midnight” tot stand.  Dit schilderij was het begin van een nieuwe reeks die ik in het André Demedtshuis zal exposeren.

Typisch aan dit werk zijn de donkere kleuren.  De combinatie van het Velvet-blauwe kleed gecombineerd met de warm-bruine achtergrond gaf me ideeën voor andere werken.

Bepaalde elementen in het  werk deden me ook  terug denken aan de late zestiende eeuw- begin zeventiende eeuw, waar in het hart van Italië de barokperiode ontstond.  De extreme details, grandioze stijl, goud en versieringen typeren deze periode. 

Voorheen liet ik me o.a. ook inspireren door de figuur “Frida Kahlo”, de Mexicaanse kunstenares die van bloemenkransen haar handelsmerk maakte.  Deze fleurige bloemenkransen komen ook in deze nieuwe reeks werken vaak terug.   In tegenstelling tot de gezichten, die heel subtiel met behulp van mijn handen op het doek geplaatst worden, laat ik mezelf bij het schilderen van bloemen volledig los.  Soms heb ik het gevoel dat het paletmes zijn eigen ding doet en ik de controle verlies, maar net dan komt een combinatie van kleur en structuur tot stand die een bepaalde nonchalance heeft waarvan ik hou.”

Gelijklopend aan de tentoonstelling in het André Demedtshuis exposeert Isabelle ook in Tallinn, de hoofdstad van Estland.

De tentoonstelling in het André Demedtshuis te Sint-Baafs-Vijve loopt van zaterdag 2 februari tem. zondag 24 februari 2019. Open op zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur. (Sint-Bavostraat 19 – 8710 Sint-Baafs-Vijve)

Meer info kan u ook vinden op haar website: www.isabelle-bossuyt.be.

Locatie: 
André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19, Sint-Baafs-VijveWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
056664507

Evenement zoeken