Te gast in Exposure Value Paul Bulteel ‘Winterreise’

Te gast in Exposure Value Paul Bulteel ‘Winterreise’

zaterdag 16/11/2019 tot zondag 22/12/2019

De  tentoonstelling van Paul Bulteel is ingetogen: ‘Fotografie met een emotionele intensiteit’. Beelden die in hun eenvoud hun sterkte vinden.  ‘Winterreise’ refereert naar de liederencyclus van Franz Schubert op de tekst van Wilhelm Müller

Het is een tijdloos, universeel  verhaal over een reis door het leven. (ofschoon het ook al politieke interpretaties heeft gekregen)

Fremd bin ich eingezogen, Fremd zieh’ich wieder aus.

A stranger I arrived, a stranger I depart

En étranger je suis venu, en étranger m’en suis allé

Als vreemdeling gekomen, als vreemdeling gegaan

De klanken, het thema, hebben al menig kunstenaar kunnen inspireren.  Hoe interpreteert Paul Bulteel deze klanken met zijn camera? Hij zegt zelf:

”Winterreise” is een fotografische reis van het gemoed. Een reis doorheen een afwisseling van landschappen, interieurs, stillevens. Een reis in getemperd licht en kleur. Een reis die uitnodigt tot verstilling en tot beschouwing. Zoals de luisteraar naar de liederen, wordt de kijker uitgenodigd om zelf invulling te geven: niet alleen tristesse en melancholie maar ook stilte, hoop, troost?”

 

Het zijn beelden met een grote gelaagdheid die perfect tot hun recht zullen komen in de intieme sfeer van de tentoonstellingsruimte. Dit wordt langzaam genieten. Geen noot teveel, alle beelden even interessant, een stil spektakel. Paul Bulteel mag ons zeker eventjes in zijn (kunst)greep houden!

Te bezoeken iedere zaterdag en zondag tijdens tentoonstellingsperiode van 14-19u. Iedereen welkom!

Locatie: 
Exposure Value Fotografiehuis Yvon Poncelet, Jules Peurqaetstraat 82, OostendeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0472 351 346

Evenement zoeken