Te gast in Exposure Value Evy Raes ‘Kom binnen!’

Te gast in Exposure Value Evy Raes ‘Kom binnen!’

zaterdag 05/10/2019 tot zondag 03/11/2019

Onze eerste tentoonstelling dit seizoen is letterlijk en figuurlijk een uitnodiging: ‘Kom binnen!’

Evy Raes zocht en kwam in de intieme leefwereld terecht van de laatste Vlaamse interieurs en legde die vast. Een project dat over vijf jaar liep. De reportage startte in 2008 en duurde vijf jaar. Het parcours liep van Sint-Katelijne-Waver tot Poperinge.   De criteria voor de geselecteerde interieurs waren: ze moesten allemaal een ‘Evy-Raes-overgrootmoeder-gehalte’ hebben. Dat kon zijn: de aanwezigheid van thermoskan met koffie, kruisbeeld aan de muur, Maria onder een stolp, toile cirée op tafel, porseleinen postuurkes en natuurlijk ook het typisch overladen behangpapier

Pittig detail: Evy Raes legde dit tijdsdocument vast met een technische camera. De beelden hebben al een stevige reis gemaakt: ze werden al tentoongesteld in treinstations en in de Sint-Pietersabdij in Gent. De beelden zijn ook verschenen in boekvorm  ‘Kom binnen!’.   U kunt dit boek trouwens ook kopen bij ons tijdens de tentoonstelling.

Evy Raes, een creatieve duizendpoot, een fotografe, een mentor, een erfgoed bewaarster en nog veel, veel meer maar vooral nóg een straffe madam in Exposure Value!

Kom gerust binnen om de tentoonstelling te bezoeken! Iedere zaterdag en zondag van 14 tot 19 uur. Van 5 oktober tot en met 3 november..

Locatie: 
Exposure Value Fotografiehuis Yvon Poncelet, Jules Peurqaetstraat 82, OostendeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0472 351 346

Evenement zoeken