Stef Kamil Carlens (b) + Matt Watts (us)

Stef Kamil Carlens (b) + Matt Watts (us)

vrijdag 21/04/2017

STEF KAMIL CARLENS

Stef Kamil Carlens bracht zijn werk uit onder verschillende namen (A Beatband, Moondog Jr., Zita Swoon) en presenteert op 6 mei zijn nieuwste plaat, voor het eerst onder eigen naam. Voor deze try-out brengt hij met een vijfkoppige band songs uit het nieuwe‘Stuck In The Status Quo’ samen met ouder werk uit zijn indrukwekkende repertoire. Op 16 januari verscheen alvast een eerste nieuwe single ‘The Journey Will Be Long’.

MATT WATTS

De Amerikaanse Matt Watts nam op z’n 15e zijn eerste songs op aan de oevers van de Missouri rivier in Montana en tourde als jeugdige troubadour uitgebreid door de North West van de VS. Sinds zijn aankomst in België op zijn 19e is hij uitgegroeid tot een volwaardige singer-songwriter die diepgaand respect voor de folktraditie bundelt met eigentijdse invloeden. Vergelijkingen met Bob Dylan en Nick Drake zijn nooit veraf.

Op zijn tweede solo-album ‘How Different it was When You Were There’worden de persoonlijke verhalen van Watts subtiel ingekleurd door mooi volk zoals Nathalie DelcroixBjorn ErikssonGeert Hellings (Stanton, Guido Belcanto), Maarten Moesen (Admiral Freebee, Guido Belcanto) en bassist en tevens producer van het album Nicolas Rombouts (ex-Dez Mona, Stef Kamil Carlens, The Colorist, Guido Belcanto).

‘How Different it was When You Were There’ verschijnt op 17 februari.

“Matt Watts profileert zich op zijn derde plaat als een folky van het kaliber van een jonge Dylan of eeuwig jong gebleven Nick Drake” – OOR

“Dat levert intieme luisterliedjes op waarbij folkgitaren, een enkele slidegitaar en een spaarzame bas het karakter van de songs bepalen. Mooi.”– RifRaf

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 

Evenement zoeken