Spirit of Boz – Opening, exhibition and conference

Spirit of Boz – Opening, exhibition and conference

zaterdag 09/09/2017

START VAN DE GROTE CONFERENTIES VAN SPIRIT OF BOZ 

RSVP BEFORE 25.08 – arthur@artonaut.be

GEBREKEN EN ZWAKHEDEN VAN ONZE DEMOCRATIEËN

Opening van het huis SPIRIT OF BOZ
Gastspreker Luc Ferry
Debat met Julien Friedler en het publiek
Bezoek kunstwerken Julien Friedler en Francesco Sena

De Belgisch schrijver, kunstenaar en filosoof Julien Friedler (1950) opent aan de kust het huis SPIRIT OF BOZ. Een artistieke, humanistische en filosofische denkruimte waar het hele jaar door conferenties en tentoonstellingen plaatsvinden en residenties voor kunstenaars geherbergd zijn.

De inhuldiging vangt aan met een conferentie van de Franse denker en oud-minister van opvoeding, Luc Ferry. In zijn betoog Gebreken en zwakheden van onze democratieën stelt hij de vraag naar de rol van de kunst in onze wisselende maatschappijen. Erna volgt een debat met Julien Friedler en het publiek.

In het verlengde van het gespreksonderwerp wordt de reflectie verdergezet in een parcours langs de werken van Julien Friedler en de Italiaanse kunstenaar Francesco Sena. Deze oase waar wijsbegeerte en kunst hand in hand gaan, is voor Friedler een plaats om tot rust te komen en nieuwe ankerpunten te vinden. Hij wil hiermee een collectieve beweging naar een nieuwe mythologie op gang brengen, een toevluchtsoord bieden waar iedereen zichzelf vindt, ondermeer dankzij de creativiteit ver van de drukte.

Dit is ook het uitgangspunt van zijn samenwerkingsproject Het Zielenwoud dat afgesloten wordt in 2086. Het bestaat uit duizenden vragenlijsten met fundamentele levensbeschouwingen, verspreid over de ganse wereld, gebundeld in een collectief kunstwerk. Het hart van deze installatie, bestaande uit 12 kolonnen als totems, zal zich in de Boslaan, 47  te bevinden.

Luc Ferry
Colombes (Haut-de-Seine) 1951. Franse filosoof, verdediger van het seculier humanisme. Is ex-miniser van opvoeding. Ook bekend als lid van de think-tank in de vroegere Fondation Saint-Simon.

Julien Friedler
Brussel 1950. Schrijver en hedendaagse kunstenaar. Spendeert zijn jeugd in Brussel. Studeert wijsbegeerte, ethnologie. Psychoanalyse met Lacan.

Francesco Sena
Avellino 1966. Beeldhouwer en schilder gevestigd in Turijn. Is een van de befaamdste kunstenaars van zijn generatie.

Praktische info

SPIRIT OF BOZ -Boslaan, 47 – 8300 Knokke

Zaterdag 09.09.2017

16u Welkomdrink

17u Conferentie Luc Ferry

18u30 Debat met Julien Friedler en het publiek

20u Cocktail en bezoek werk Julien Friedler en Francesco Sena.

Publiek evenement – Verplichte inschrijving voor 25.08 (arthur@artonaut.be)

Locatie: 
Het huis van, Boslaan, 47, Knokke-HeistWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
025501985

Evenement zoeken