Sonar Sounds feat. Flako (uk) + Vuurwerk (b)

Sonar Sounds feat. Flako (uk) + Vuurwerk (b)

zaterdag 31/10/2015

De in de UK residerende Chileen Dario Rojo Guerra moet één van de weinige artiesten zijn die het met zijn releases tot de playlists van zowel Duyster (RIP) als Lefto schopte. Zijn sound is moeilijk te omschrijven: erg divers maar evenzeer coherent, met invloeden die reiken van hip hop en soul tot soundscapes en Warp electronica. Op zijn laatste full album ‘Natureboy’ (2014 – Five Easy Pieces) verklaarde Flako openlijk zijn liefde voor de natuur, met op organische samples gebaseerde knallers als ‘Shipibo Icaro’ en ‘Kuku’ als gevolg. Zijn tracks – secuur uitgezette synthlijnen en samples gedreven door off-the-grit hip hop beats laten zich aandachtig beluisteren door je koptelefoon maar kunnen evenzeer een goeie dansvloer in brand steken.

Guerra is daarenboven een echte muzikale duizendpoot die zijn hand heeft in een weide waaier van projecten. Hij leverde producties voor Seven Davis Jr. en voor Fatima (op haar debuutalbum ‘Yellow Memories’) en treed naar voren als blue-eyed-soulzanger Dirg Gerner. Een talent met vele gezichten en een oor voor goeie muziek!

Het Brusselse trio Vuurwerk broeide al een paar jaar in de underground alvorens dit jaar vol tot ontploffing te komen met hulp van de mysterieuze Climb X (eigenlijk ‘gewoon’ Max Colombie van Oscar And The Wolf), fel gehypete optredens op het Amerikaanse showcase festival SXSW en Gentse tegenhanger GLIMPS! én een straffe remix van Balthazars ‘Bunker’.

Stripped down garagebeats uit de school waar grootmeesters als Jamie xx en Four Tet het mooie weer maken, aangevuld met een feilloos gevoel voor popstructuren die dan weer aan Disclosure doen denken. Reken daar gastbijdrages van Sylvie Kreusch (Soldier’s Heart) en – oeps – Max Colombie bij en je begrijpt snel waarom VUURWERK niet lang het best bewaarde geheim van de vaderlandse muziekscene kon blijven.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken