Socrates – Bruno Vanden Broecke

Socrates – Bruno Vanden Broecke

donderdag 06/10/2016

Bruno Vanden Broecke brengt Socrates weer

tot leven

 

In de monoloog Socrates kijkt de meest legendarische filosoof uit de geschiedenis enkele uren voor zijn dood terug op zijn leven en denken. Socrates, vader van de filosofie, zette de Atheense bevolking aan het denken door op ironische wijze kritische vragen te stellen. Dit werd hem niet in dank afgenomen en op zijn 70ste werd hij aangeklaagd en veroordeeld tot de doodstraf met de gifbeker.

 

‘De monoloog Socrates is de eerste van een door Stefaan Van Brabandt geschreven reeks over grote filosofen. Over Socrates werd gezegd dat hij zo opdringerig was als een horzel, maar de Socrates van Vanden Broecke is eerder voorzichtig en genuanceerd en daarmee des te overtuigender. Hij speelt warm, intelligent en met een subtiel gevoel voor humor. De redeneringen van Socrates zijn zo actueel en prikkelen dat je verlangt naar een wekelijkse aflevering’ (De Theaterkrant).

 

concept, tekst & regie: Stefaan Van Brabandt | spel: Bruno Vanden Broecke | dramaturgie: Wannes Gyselinck | productie: De Verwondering & De Speelman

Locatie: 
CC Kruispunt, Maria Doolaeghestraat 2b, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 79 32 50

Evenement zoeken