Slow Pilot plays Jeff Buckley (livestream)

Slow Pilot plays Jeff Buckley (livestream)

donderdag 11/02/2021

Livestream vanaf 20.00 uur
25 Years of Grace

Misschien schrik je omdat het album Grace al 25 jaar bestaat, maar vergeet je grijze wimpers en de lege pot antirimpelcrème. In deze live rockumentary torpederen Slow Pilot en presentatrice Sofie Engelen je terug naar een glorieus moment in de rockgeschiedenis.

Jeff Buckley verstomde de muziekindustrie en overklaste elke hype. Zelfs Cohens Hallelujah verbleekte een beetje bij Buckleys versie. Wat overblijft, zijn breekbare pareltjes en een waas van mysterie. Tijdens dit concert, doorspekt met verhalen, video’s en interviews, krijg je een unieke inkijk in het veel te korte leven van deze topartiest.

Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven. Met achter zich een bende nineties-kids die elk op hun manier begeesterd waren door deze zingende engel. Wie z’n ogen sluit, waant zich zo terug in de wilde jaren 90.

Presentatrice en muziekfreak Sofie Engelen (Studio Brussel) loodst je door het verhaal achter de artiest aan de hand van videofragmenten van Buckley en anekdotes van mensen die destijds zijn pad hebben gekruist. Ze interviewde onder meer vroeger bandlid en co-writer Gary Lucas, Stef Kamil Carlens en andere prominente spelers uit de Belgische muziekscene van toen. Dit leverde uniek beeldmateriaal op dat exclusief tijdens deze show wordt vertoond.

Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in België, nog voor hij goed en wel bekend was. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet. Wedden dat je platenkast na deze voorstelling één album rijker zal worden.

In het kader van Week van de Belgische Muziek

Locatie: 
Livestream vanuit de Koninklijke Stadsschouwburg, , BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 44 30 60

Evenement zoeken