Sioen Plays Graceland

Sioen Plays Graceland

woensdag 20/12/2017

Het zevende studioalbum Graceland van Paul Simon is ongetwijfeld één van de grote vernieuwende platen van de twintigste eeuw.

Met de hulp van muzikale parels als The Everly Brothers, Los Lobos, Youssou N’Dour en een aantal Zuid-Afrikaanse bands nam Paul Simon in de jaren ‘80 een aantal nummers op. Het resultaat was een perfecte symbiose van Afrikaanse grooves en westerse popmuziek. Het leverde Simon, naast heel wat politieke controverse – de apartheid tierde nog welig in Zuid-Afrika – ook zijn meest succesvolle soloplaat op.

De Gentse rasartiest Sioen ging aan de slag met deze legendarische plaat en werkte hiervoor, net als Paul Simon zelf, met Zuid-Afrikaanse zangers. Het begon allemaal op Gent Festival als een éénmalig project, maar na twee uitverkochte avonden zorgde het enthousiasme van het publiek voor een vervolg dat voorlopig nog géén einde kent.

Benieuwd hoe onvergetelijke hits als Homeless, The Boy in the Bubble en Diamonds on the Soles of her Shoes de Stadsschouwburg zullen inkleuren!

Locatie: 
Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 44 30 60

Evenement zoeken