Sioen plays Graceland – gratis concert Autoloze Zondag Brugge

Sioen plays Graceland – gratis concert Autoloze Zondag Brugge

zondag 16/09/2018

Gratis concert van 16.30u tot 18.00u op het vernieuwde ’t Zand

Sioen heeft na een carrière van zeventien jaar zes albums op zijn palmares. Hij stond drie keer op Rock Werchter en tourde door heel Europa, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Hij componeerde muziek voor theater, film en de gelauwerde tv-serie ‘Marsman’ (Eén). Hij was ook te zien in ‘Liefde Voor Muziek’ (VTM).
Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2006 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album ‘Graceland’ (uitgebracht in 1986) te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald. ‘Graceland’ is een van de grote vernieuwende platen van de twintigste eeuw.
Een perfecte symbiose van Afrikaanse grooves en westerse popmuziek. Het leverde Paul Simon, naast heel wat politieke controverse (de apartheid tierde nog welig in Zuid-Afrika) ook zijn meest succesvolle soloplaat op.
Sioen nodigt opnieuw de Zuid-Afrikaanse backing vocals uit Soweto, percussionist N’Faly Kouyaté uit Guinea (Afro Celt Sound System) en Rony Verbiest (accordeon en saxofoon) uit. Benieuwd hoe onvergetelijke hits als ‘Homeless’, ‘The Boy in the Bubble’ en ‘Diamonds on the Soles of her Shoes’ het gloednieuwe ‘t Zand zullen inkleuren!
www.sioen.net

Locatie: 
't Zand, , BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 44 20 02

Evenement zoeken