Sint-Maarten: 35e Bietenstoet, Belgisch volksfeest, optreden Barak Friture…

Sint-Maarten: 35e Bietenstoet, Belgisch volksfeest, optreden Barak Friture…

vrijdag 06/11/2015

Ichtegem is opnieuw in de ban van Sint-Maarten. Dit jaar een ‘Belgische’ editie met de 35e Bietenstoet, volksdans en vuurwerk, ‘Belgische’ hapjes en drankjes in het smuldorp, optredens van ’t Vrij Uurke en Barak Friture, …

Speciaal voor de 35ste editie van de Bietenstoet werd ‘België’ als themaland gekozen. Zowel de optredens als het smuldorp staan in het teken van onze eigen nationale driekleur.

Om 18.30 uur vertrekt de geanimeerde bietenstoet op de markt, in het spoor van Sint-Maarten te paard en de volksdansers van ’t Vrij Uurke. De vele honderden deelnemers zullen zich onderweg ook kunnen opwarmen aan de intermezzo’s met vuurwerk.

Bij aankomst op de markt staat het smuldorp door de lokale verenigingen al klaar, met heel wat overheerlijke en hartverwarmende hapjes en drankjes uit de ‘Belgische’ keuken. Iedere deelnemer aan de bietenstoet krijgt ook een gratis kopje soep aangeboden.

Volkskunstgroep ’t Vrij Uurke uit Zedelgem speelt voor ons ten dans (ook vlaggenzwaaiers) en alle kinderen kunnen meedoen met de zangstonde o.l.v. Wilfried Declercq.

Tussendoor zijn er de prijsuitreikingen voor mooist versierde biet, mooiste etalage en etalagewedstrijd, alsook twee schitterende vuuracts.

De kers op de taart wordt gezet door de Belpop coverband Barak Friture. Zij brengen volledig live de grootste Belgische hits op ambiancevolle wijze. Meedoen, meezingen en meedansen is toegelaten !

Kom erbij en warm je op aan dit ongetwijfeld opnieuw memorabele volksfeest…

Locatie: 
Markt Ichtegem, Markt 1, IchtegemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059 34 11 46

Evenement zoeken