Seizoensvoorstelling 2022-2023 Cultuurcentrum Brugge

Seizoensvoorstelling 2022-2023 Cultuurcentrum Brugge

woensdag 01/06/2022

Een nieuw cultuurseizoen staat voor de deur!  Ook in het nieuwe cultuurseizoen mag je opnieuw rekenen op een prachtige waaier van de meest verrijkende concerten, tentoonstellingen en dans-, circus- en theatervoorstellingen.

Tijdens de seizoensvoorstelling op woensdag 1 juni in de Koninklijke Stadsschouwburg staan we stil bij het gloednieuwe cultuurseizoen 2022-2023 en (her)ontdekken we het intrigerend leven van onze huiskunstenaars.

Net als vorige jaren, bouwen we het seizoen op rond enkele huiskunstenaars. Vanaf september verwelkomen we dj, hiphopster en turntablist Grazzhoppa en beeldend kunstenaar Alice Vanderschoot. 

Hun reputatie overstijgt de stad ruimschoots en hun interesseveld is grenzeloos breder dan hun eigen vak.
Het zijn artistieke duizendpoten die nieuwe creaties maken maar ook op een verrassende manier inspelen op de voorstellingen, tentoonstellingen, activiteiten en festivals die in ons nieuw cultuurseizoen terug te vinden zijn.

De twee huiskunstenaars duiken geregeld op in het seizoen en verleiden jullie nog meer tot unieke cultuurbelevingen. Zo nemen ze je vanavond tijdens enkele intermezzo’s al mee naar enkele bijzondere gasten uit het nieuwe seizoen, zoals choreograaf, danser, fotograaf en filmmaker Wim Vandekeybus (Ultima Vez) en zanger en frontman van Dez Mona, Gregory Frateur.

Naast onze huiskunstenaars ontmoeten we schepen van Cultuur, Nico Blontrock, directeur van Cultuurcentrum Brugge, Filip Strobbe en artistiek directeur van ons huis, Peter Roose. Game-curator Zuraida Buter sluit ook aan en werpt samen met ons een blik op het eerste festival van het nieuwe seizoen: gamefestival Playtime 20.22.

Sali Haidara, (musical)actrice en bekend van de Ketnet-reeks #LikeMe, leidt de avond in goede banen.

Niemand minder dan singer-songwriter, bassist en schrijver Flip Kowlier zorgt voor de muzikale begeleiding.
Na de seizoenvoorstelling zetten we het feestje verder in de foyer met een gezellige afterparty met dj Saidou.

Op maandag 23 mei ontdek je vanaf 9.00 uur ons nieuw, rijkgevuld programma op ccbrugge.be. De ticketverkoop voor de nieuwe voorstellingen start op zaterdag 4 juni, om 9.00 uur.

Locatie: 
Koninklijke Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 44 30 60

Evenement zoeken