Seekae (au) + Eyedress (ph)

Seekae (au) + Eyedress (ph)

zaterdag 01/11/2014

Op derde worp ‘The Worry’ trekt het Australische elektronica-combo Seekae zijn sound helemaal open. Waar internationaal geprezen voorgangers ‘The Sound Of Trees Falling On People’ en ‘+Dome’ vooral dealden in glitchy beats en polyritmes wordt op ‘The Worry’ de stem van drummer en nieuwbakken frontman Alex Cameron naar voor geschoven. De elektronica staat op scherp en met behulp van Caribou-collaborateur David Wrench, klinken live instrumenten en digitale machines als een bedwelmend en onheilspellend geheel.
Gewikkeld in een donsdeken van donkere melancholie en een ragfijne productie, vormt Seekae zo het Australische antwoord op Mount Kimbie, Sohn en The Acid. Het label Future Classic, met kleppers als Flume en Chet Faker, is dan ook de beste thuishaven voor hun nieuwe geluid. Vooruitgeschoven singles ‘Another’ en ‘Test & Recognise’ beloofden al veel goeds en aan de overkant van het kanaal was Mojo er als de kippen bij om het album met sterren te overladen.

Live staat Seekae garant voor een gevarieerde set die de abstractere elektronica van ouder werk vlotjes combineert met nieuwe songs. Down under heeft de band alvast een sterke live reputatie opgebouwd met een uitgekiende mix van live instrumenten en voorgeprogrammeerde electronics. De band kreeg een prominente plaats op Catch, de wintereditie van het toonaangevende Pitchfestival in Nederland en spoort daarna meteen door naar Cactus Club!
www.seekae.com

Vanonder het pseudoniem Eyedress stuurt de Filipijnse wonderboy Idris Vicuña zijn dromerige elektronica de wereld in. Zijn mixtape ‘Hearing Colors’ rolde samen met een hoop videoclips van eigen makelij als een golf over het internet en kreeg pluimen opgespeld van o.a. The Guardian, Dazed en Dummymag. Ondertussen vond Eyedress onderdak bij Abeano (onderdeel van de XL-stal) en vroeg Brooklyn’s gay rap icoon Le1f hem om beats op zijn track ‘Star Me’ te deponeren. Door visumproblemen raakte Eyedress deze zomer niet op Pukkelpop, maar nu komt hij alsnog naar België!
http://eyedress.hearing-colors.com

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, Sint-AndriesWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken