Sarathy Korwar + Mattias De Craene III

Sarathy Korwar + Mattias De Craene III

zaterdag 04/11/2017

De in India opgegroeide percussionist en producer Sarathy Korwar combineert zijn muzikale achtergrond in de tabla met zijn liefde voor jazz en westerse percussie-instrumenten. Met het oog op een carrière in muziek verhuisde Sarathy naar Londen, waar hij als sessiedrummer in contact kwam met de lokale jazzscene en voortrekkers als Shabaka Hutchings (Sons of Kemet, The Comet is Coming), Cara Stacey (Kit Records) en klarinettist Arun Ghosh.

Zijn eigen debuutplaat, ‘Day tot Day’, kwam in 2016 uit op het legendarische elektronicalabel Ninja Tune. Voor de plaat, een combinatie van jazz, electronics en traditionele ritmes, trok Sarathy naar India voor opnames met de Siddi’s, een etnische groep van Afrikaanse afkomst die bekend staat om hun muziek en dans.

‘Day to Day’ werd ondersteund door de Steve Reid Foundation, onder toeziend oog van Four Tet, Gilles PetersonFloating Points en Koreless. Met zijn band ging Sarathy Korwar al op tour met Kamasi Washington en behoorde hij tot de hoogtepunten van het showcase festival SXSW en het toonaangevende ReWire festival in Den Haag. Daarenboven mocht hij ook het bezoek van de Dalai Lama aan het Royal Opera House in Londen muzikaal opluisteren.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken