Roots Revolution feat. Lee ‘Scratch’ Perry (jam/uk) & Pura Vida Dub (b)

Roots Revolution feat. Lee ‘Scratch’ Perry (jam/uk) & Pura Vida Dub (b)

vrijdag 23/10/2015

Rastafari! Het succes van onze Dub Revolution parties wakkerde het heilige reggaevuur van Cactus verder aan. De nieuwe reeks Roots Revolution wordt een shelter voor alle conscious sounds die live gebracht worden in het brede spectrum van roots, reggae en dub. Het worden brede concertavonden met telkens een soundsystem voor en na!

Al sinds 2006 zorgt Pura Vida voor homegrown potjes reggae, roots en dub die onbeschaamd flirten met soul, blues en world. Het begin van een straf verhaal dat al uitmondde in samenwerkingen met Jamaica’s finest als Ashanti Roy (van The Congos) en nu ook de legendarische Lee ‘Scratch’ Perry!
Dubpioneer Perry spuit sinds de jaren ’60 een onuitputtelijke stroom van dub en reggae. Hij stond achter de knoppen bij Studio One en werkte in de studio van Joe Gibbs voor hij van start ging met zijn eigen Upsetter Records. In zijn thuisstudio, The Black Ark, ontving hij o.a. Bob Marley & The Wailers, Junior Byles, Junior Murvin, The Heptones, The Congos en Max Romeo. In de jaren ’90 verliet Perry Jamaica en kwam hij terecht in Engeland en de US waar hij samenwerkte met o.a. Adrian Sherwood en Mad Professor.

Puraman Bregt De Boever verleidt zijn kompanen tot fantastische riddims, jazzy blazers en atypische dubinstrumenten als viool en accordeon. De authentieke sound, passie en enthousiasme van Pura Vida haalt ook het beste in Lee ‘Scratch’ Perry naar boven. Een 12-koppig feestje waarop Pura Vida met veel trots ook het nieuwe album met Lee Perry voorstelt.

Na de release van single ‘Rasta We Rasta’ feat. Danny Red, Idren Natural & Jamma Dim, nam ook het succes van Dub Revolution host Forward Fever een wereldwijd loopje! Dit jaar losten ze met ‘The Righteous Man’, ‘Liberation Step’ en ‘Let Jah’ maar liefst drie tracks op Indica Dubs.

Satta Sound is een roots & culture soundsystem opgericht door twee reggaefanaten uit Oostende, ondertussen aangevuld met Echo Vault en Bredda Sven. Op hun zelfgemaakt soundsystem brengen ze een cruciale selectie van klassieke dub anthems, onuitgebrachte dubplates en eigen pruducties. Ready to provide some vibes!

Voor aanvang van het concert vertonen we een release movie die je laat meegenieten van de opnames van Lee Perry in de Lost Ark Studio van Puraman en ook een aantal nooit eerder vertoonde beelden laat zien.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken