Putten vol Pit – Feesten in de Krekemeersen met feestelijke inhuldiging nieuwe visplaatsen

Putten vol Pit – Feesten in de Krekemeersen met feestelijke inhuldiging nieuwe visplaatsen

zondag 13/05/2018
Aan de geslaagde eerste editie van Putten vol Pit 2017 wordt dit jaar al een vervolg gebreid! De vrijetijdsdiensten en de milieudienst van de gemeente hebben samen met het provinciebestuur West-Vlaanderen en tal van andere spelers opnieuw de handen in elkaar geslagen om van 13 mei een onvergetelijke dag te maken. Het programma staat bol van uitdagingen en verrassingen waarin water weer op vele manier een hoofdrol zal opeisen.
Putten vol pit!!  Pit betekent energie, en die zal je er die dag zeker kwijt kunnen. Iedereen is welkom op de 2e editie! Breng je hele buurt mee, al was het maar om te genieten van het spektakel en de prachtige omgeving. Al kan dat na Putten vol Pit uiteraard ook nog.
Zondag 13 mei richt zich naar het grote publiek met vanaf 11u pedalo’s, een gezellige leeshoek, blote voetenpad, go-carts met verhalen, poppentheater, spelen met taal, theater, Tai-chi, natuurgidsen, Deathride over het water, een avontuurlijk hoogteparcours, kajak- en Apachetochtjes, een toffe bar door de jeugdraad… en diverse infostandjes van natuurorganisaties (VMM, de Kerkuil,…). Dit jaar zijn ook de bibliotheek en Tuinhier van de partij met een eigen aanbod (de leestuin, go-carts en verhalen, beleveniswandeling en een infostandje). Ook de Statievissers werken dit jaar een workshop uit waarin ze hun werking uitleggen en een korte demonstratie geven, op de nieuwe visplaatsen die door het gemeentebestuur werden aangelegd aan de Stationsput.
Al deze activiteiten gaan door tot 17u!
Om 11u worden deze visplaatsen aan de Stationsput trouwens feestelijk ingehuldigd!

Om 14u30 is er een groot watergevecht: laad de kanonnen! Breng je waterpistooltje mee!

Samen met vzw ÓÓkunst werd het domein ook opnieuw gekozen als 1 van de buitenlocaties voor hun jaarlijkse kunstroute. Er zullen kunstwerken op en rond het water te zien zijn van Luc Laperre (kopersculpturen), Alain Cool en John Penning (metaalsculpturen).

Geniet volop van de prachtige omgeving!

Het domein ligt naast het station, dus gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Gekaderd in het thema ‘Waterlanders’.

Inkom: via Lichterveldestraat, station of Proostdije

Deelname gratis ! – Volledige programma via: www.kortemark.be/dekrekemeersen

Info: Dienst Vrije Tijd, 051 566108, vrijetijdsloket@kortemark.be

Locatie: 
Domein De Krekemeersen, Lichterveldestraat - Nieuwstraat, KortemarkWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 56 61 08

Evenement zoeken