Playlist 2019 – Marcel Vanthilt

Playlist 2019 – Marcel Vanthilt

vrijdag 20/12/2019

Dé muziek van het jaar in een humor-kritisch overzicht. Vanthilt heeft alles beluisterd en fileert de snert van het goud. Kritisch en genadeloos, ja. Maar ook devoot aanbiddend als fan.

Auteur, politicus, acteur, tv- en radiopresentator: Marcel Vanthilt is een mediafiguur tout court. Je zag hem de laatste jaren wellicht aan het werk in Villa Vanthilt, Hotel M, Ook getest op mensen of recent in Op naar 100!

In hart en nieren is Vanthilt muzikant. Hij stond in 2011 reeds op onze planken met de heropstanding van het legendarische Arbeid Adelt!, dat voorheen in de jaren ’80 en begin jaren ’90 verantwoordelijk was voor Nederlandstalige absurde elektronische muziek. Vorig jaar bracht hij zijn eerste soloplaat Ca$hCa$h uit, waarop hij de huidige muziekindustrie – waarbij kwantiteit vaak primeert op kwaliteit – zonder schroom bekritiseert.

Grofgebekt giet deze criticus zijn visies nu ook in een theaterproductie. In Playlist 2019 brengt Vanthilt met een energieke vertelstijl een meeslepende monoloog met weetjes, leuke anekdotes, muziekfragmenten en gegarandeerd géén gezang van hemzelf. Of toch niet te veel, ‘n beetje misschien…

Vorig jaar konden Oscar and The Wolf en Bazart alvast niet ontkomen. Wie is nu aan de beurt?

2019, dé playlist, toegelicht & horizontaal geklasseerd door Marcel Vanthilt.

Locatie: 
Muziekcub 4AD, Kleine Dijk 57, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051504894

Evenement zoeken