Paulusfeesten

Paulusfeesten

maandag 10/08/2015 tot zondag 16/08/2015

De Paulusfeesten zijn Oostendes bekendste stadsfeesten die sinds 1972 elk jaar plaatsvinden in de buurt van de Sint Petrus en Pauluskerk. In 2015 alweer voor de 43e keer.

Elk jaar werken de Paulusfeesten rond een bijzonder thema dat de stad en zijn inwoners beroert. Een week lang wordt er een erg alternatieve programmatie van kunsten gepresenteerd. Er is veel aandacht voor niet commerciële muziek, poëzie, kinderanimatie en spektakel. Het feest ontvangt jaarlijks ruim 70.000 bezoekers.

De feesten worden georganiseerd op verschillende locaties: het Pauluspleintje (de bakermat van de feesten), het Petrus- & Paulusplein, het Boudewijnplein, de spiegeltent en tenslotte het theaterzaaltje. De bestemming van de pleinen is in de loop der jaren bijgeschaafd: het Paulusplein is een “doe-plein” waar de Oostendse roots centraal staat. Het Petrus- & Paulusplein mikt op een ruim publiek met programmatie van bekendere namen. Gezelligheid staat centraal op het Boudewijnplein, met tal van drank-, eetkraampjes & straatanimatie.

Locatie: St.Petrus- en Paulusplein

Locatie: 
, St.Petrus- en Paulusplein, OostendeWebsite: 

Evenement zoeken