Paula Rego: Getting ready for the ball

Paula Rego: Getting ready for the ball

zaterdag 09/07/2022 tot zondag 07/08/2022

Na het cureren van de succesvolle Paula Rego tentoonstelling in Museum De Reede toont De Queeste Art nu een belangrijke collectie van haar grafische werk in de eigen galerie. Rego is een verteller, haar etsen zijn doordrongen van literatuur die ze eigenzinnig interpreteert. Geen toeval dus dat we dit werk tonen in het parcours van het Kunstenfestival Watou 2022.

In “Getting ready for the ball” spot Rego met de schone schijn in Bronte’s ‘Jane Eyre’.Met haar perfect beheerste grafiek doorprikt ze graag de kleinburgerlijke dubbelzinnigheid. Ze gebruikt schaalvergroting of –verkleining en dromerige effecten om een buitengewoon claustrofobische wereld te creëren in de uitwerking van de “Nursery Rhymes”, de traditionele Engelse kinderrijmpjes en liedjes. Maar ze schuwt zeker het engagement niet. De president van Portugal verklaarde ooit dat haar etsen en litho’s mee het referendum voor het recht op abortus deden slagen.

Rego wordt algemeen gezien als de hedendaagse zielsverwant van Francisco de Goya. Haar spot sluit dan weer perfect aan bij het oeuvre van de schilder William Hogarth en de caricaturist Honoré Daumier. Haar kunst wordt internationaal geroemd met dit jaar retrospectieven in verschillende Europese musea (Tate, Kunstmuseum Den Haag, Picasso Museum Málaga) en de Biënnale van Venetië.

Locatie: 
De Queeste Art, Trappistenweg 54, WatouWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
057 33 48 72

Evenement zoeken