Paravangfeesten

Paravangfeesten

zondag 07/08/2016

Op zondag 7 augustus vinden rondom de Paravang, het windscherm aan de Blankenbergse jachthaven, de jaarlijkse Paravangfeesten plaats.

Traditiegetrouw staat de vissersfolklore centraal. Doorlopend (van 10 tot 18 uur) worden er oude ambachten gedemonstreerd. Vissersfolkloregroepen laten je proeven van hapjes met versgebakken vis en tonen hoe je best garnalen pelt. Liefhebbers van volksspelen halen zeker hun hart op met onder meer trou-madame, ringvissen, een sjoelbak, pietjesbak enz. Talrijke foto’s nemen je mee naar hoe het er destijds aan toe ging. De Blankenbergse reuzen houden steeds een oogje in het zeil.

Doorlopend zijn er ook optredens van volksdansgroepen en het Shantykoor brengt zeemansliederen van over de zeven wereldzeeën.
Alle deelnemende groepen zijn gekleed in de typische kledij van de vroegere lokale vissersbevolking en laten zo de toeschouwers meegenieten van de sfeer nabij de haven.  Een ambulant muziekkorps zorgt voor de nodige ambiance. De ganse havenbuurt is eveneens de uitgelezen plek voor snuisteraars naar antiek en brocante.

Locatie: 
Haven, Franchommelaan, BlankenbergeWebsite: 

Evenement zoeken