Pantheater speelt De kinderen van Herakles

Pantheater speelt De kinderen van Herakles

zaterdag 08/10/2016 tot zaterdag 22/10/2016

Paul Houwen bewerkte en vertaalde dit stuk dat 2500 jaar geleden uit de pen vloeide van de Griekse schrijver Euripides.

Het verhaal: Herakles is een halfgod die in Argos woont, een stadstaat in de Peloponnesos op het Griekse vasteland. De koning van Argos, Eurystheus, is jaloers op de legendarische kracht en slimheid van Herakles.

Na  de dood van Herakles zint koning Eurystheus op wraak: hij straft de kinderen van Herakles door ze uit Argos te verbannen. Ze vluchten onder begeleiding van Iolaos, de beste vriend van Herakles, en Alcmene, de moeder van Herakles.

Deze treurige groep politieke vluchtelingen wordt nergens geaccepteerd.  Uit elke stadstaat van Griekenland worden ze weggejaagd, maar voor de koning van Athene is de situatie duidelijk: hij vindt het zijn ethische plicht de vluchtelingen te accepteren.

Wie naar het stuk kijkt, interpreteert de hele tijd het oude verhaal in een hedendaagse context. Natuurlijk helpt Paul Houwen als regisseur die toeschouwer een handje: het decor is een Griekse tempel met hedendaagse elementen in verwerkt. De kledij is een mix van Europese en Arabische elementen.

 

De kinderen in deze theatervoorstelling zijn zowel van Europese als allochtone afkomst: Riham Aman (Irak), Mariam Grigoryan (Armenië), Kilian Lecocq (Togo), Sofia Angel B. (Colombia), Weikang Liu (Maleisië), Yihan Chou (China), Ianna Feyaerts (België). M.a.w. de kinderen van Herakles komen van overal en zijn op zoek naar een plaats in deze wereld.

Acteurs: Hugo Sercu, Ignace Vandewalle, Patrick Van Glabeke, Lore Rammeloo, Mathieu Blancke, Nathalie Solard, Dominique Antonissen, Brigitte De Cock, Lore Van Glabeke en Ann Vanroose.

Voorstellingen: vrijdag 7 oktober om 20 u, zondag 9 oktober om 15 u en zaterdag 22 oktober om 20 u in het centrum Ysara.

Tickets: € 9 te koop bij de dienst toerisme Nieuwpoort-Bad, aan de infobalie stadhuis, of via info@pantheater.beKorting voor houders van een Nieuwpoort cultuurabonnement.

In samenwerking met Theater Magie wordt het stuk op zaterdag 15 oktober om 20 u in zaal Ter Duinen Middelkerke vertoond.  Verder ook nog in De Panne, Brugge, Kortrijk (check www.pantheater.be voor de speellijst).

INFO: P. Houwen – 0475/86 91 02

Locatie: 
centrum Ysara, Dienstweg havengeul, NieuwpoortWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0475/86 91 02

Evenement zoeken