Originele drummer Rory Gallerger komt naar Beveren-Roeselare

Originele drummer Rory Gallerger komt naar Beveren-Roeselare

zaterdag 09/04/2016

Organisator Dominiek Hemeryck kreeg het heugelijke nieuws van Roy Mette dat Rory Gallagher’s originele drummer Brendan O’Neill naar Roeselare komt!

Brendan O’Neill was de langstzittende drummer van blues-rock guitar-hero Rory Gallagher. Hij werd lid van de Rory Gallagher Band in 1981 kort na het vertrek van zijn voorganger Ted McKenna. Mr. O’Neill verscheen op drie van Rory’s albums: Jinx in 1981, Defender in 1987, en de 1991 versie Fresh Evidence. In zijn tienjarige carrière bij Rory Gallagher, vergezelde O’Neill de gitarist op zijn tours over de hele wereld. Na het afscheid met Rory, trad hij toe tot de Britse band Nine Below Zero samen met bassist Gerry McAvoy. 25 jaar speelde Brendan O’Neill bij Nine Below Zero! En na een tijdje Band Of Friends vond Brendan het allemaal een beetje welletjes en deed het wat rustiger aan! Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en Brendan O’Neill is terug en hoe! Samen met gitaarvirtuoos Roy Mette komt O’Neill op 9 april naar het Delirium Blues Festival om er samen met The Roy Mette Band te drummen. The Roy Mette band is meer dan een tribute aan Rory Gallagher, meer het “vieren” van zijn leven en muziek. Ik zag hem al een paar keer aan het werk en wist me onmiddellijk contact op te nemen met Roy vertelt organisator Dominiek Hemeryck. De energie en spelplezier straalt er elke keer weer af, Roy zijn spel is weergaloos en dit op Rory’s Fender Custom elektrische gitaar. Hij vindt het een eer om op de Rory Gallagher Tribute Beveren-Roeselare te mogen spelen en zal ons samen met Brendan O’Neill trakteren op een fantastische set van Rory’s muziek! En ja vlammen als de jonge Rory Gallagher zelf!

De line-up van DELIRIUM BLUES FESTIVAL is Marcus Malone Band (USA) Marcus Malone is een energieke gitarist en charismatische performer die gezegend is met een soulvolle expressieve stem en bijzonder live etaleert!

The Roy Mette Band feat Brendan O’Neill (uk.). Prefatie van Rory Gallagher hemzelf!

Mat Walklate & Paolo Fuschi (uk) Howlin’ Wolf ‘meets’ Ian Siegal Mat Walklate is “One of the best harmonica players in the uk”.

Dead Cat Stimpy (nl) Mix van rock ’n roll, psycho- en rockabilly.

Patt Mayeu, onze Roeselarse bluesveteraan brengt je in een oase van donkere magie van de Delta-blues.

http://www.facebook.com/dominiek.hemeryck

 

Locatie: 
De Nieuwe Deure, Izegemseaardeweg, 1, Beveren (Roeselare)Website: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0477618388

Evenement zoeken